Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βουλγαρία: “Πάγωσε” ύποπτες μεταβιβάσεις εκατομμυρίων ευρώ από την Βενεζουέλα
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: “Πάγωσε” ύποπτες μεταβιβάσεις εκατομμυρίων ευρώ από την Βενεζουέλα

Η Βουλγαρία έχει μπλοκάρει μεγάλο αριθμό τραπεζικών λογαριασμών, ύστερα από αίτημα των ΗΠΑ, στους οποίους έχουν μεταφερθεί εκατομμύρια ευρώ από την κρατική πετρελαϊκή τράπεζα της Βενεζουέλας, PDVSA, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Οι ΗΠΑ πληροφορούν ότι, οι βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες ξεκίνησαν να ελέγχουν τους λογαριασμούς ενός Βούλγαρου πολίτη, ο οποίος κατέχει και άλλες εθνικότητες, δήλωσε […]

Η Βουλγαρία έχει μπλοκάρει μεγάλο αριθμό τραπεζικών λογαριασμών, ύστερα από αίτημα των ΗΠΑ, στους οποίους έχουν μεταφερθεί εκατομμύρια ευρώ από την κρατική πετρελαϊκή τράπεζα της Βενεζουέλας, PDVSA, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι ΗΠΑ πληροφορούν ότι, οι βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες ξεκίνησαν να ελέγχουν τους λογαριασμούς ενός Βούλγαρου πολίτη, ο οποίος κατέχει και άλλες εθνικότητες, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας, Σωτήρ Τσατσάροφ.

Τα χρήματα που βρέθηκαν στον λογαριασμό του, μεταφέρονταν σε λογαριασμούς στο εξωτερικό, δήλωσε ο Τσατσάροφ σε δημοσιογράφους μετά την συνάντηση του με τον Αμερικανό πρέσβη στην Σόφια.

«Είμαστε σίγουροι ότι πραγματοποιούνταν μεταφορές χρημάτων από την Βενεζουέλα και συγκεκριμένα από την PDVSA», τόνισε ο Τσατσάροφ.

«Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε τα χρηματικά ποσά που έχουν βρεθεί στον λογαριασμό, τα οποία δεν είναι μικρά, να παραμείνουν υπό τον έλεγχο μας και να μην βγουν από την χώρα», δήλωσε ο Βούλγαρος εισαγγελέας.

Υπάρχουν εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς σύμφωνα με τον Ντίμιταρ Γκεόργκιεφ, επικεφαλή των βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών.

Οι εισαγγελείς θα ερευνήσουν τα στοιχεία, προτού αποφασιστεί το αν θα ασκήσουν διώξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δήλωσε ο Τσατσάροφ, λέγοντας ότι η τράπεζα δεν βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών.

«Η κυβέρνηση μας συνεργάζεται στενά με την Βουλγαρία και άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να διασφαλίσει ότι ο πλούτος του λαού της Βενεζουέλας δεν θα κλαπεί», δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Βουλγαρία, Έρικ Ρούμπιν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις