Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συλλήψεις για τη δολοφονία Σταματιάδη – Δέκα Αλβανοί και μία Ρουμάνα στη συμμορία
ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις για τη δολοφονία Σταματιάδη – Δέκα Αλβανοί και μία Ρουμάνα στη συμμορία

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν οι κακοποιοί που σκότωσαν τον 52χρονο επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη, μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά, τον περασμένο Απρίλιο Δέκα μήνες μετά την άγρια δολοφονία του επιχειρηματία, μέσα στο σπίτι του, όταν προσπάθησε να υπερασπισθεί την οικογένειά του, η αστυνομία εξάρθρωσε τη συμμορία. Συνολικά δέκατα μέλη  Ταυτοποιημένοι είναι οι δέκα, που […]

δολοφονία-Σταματιάδη.jpg

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν οι κακοποιοί που σκότωσαν τον 52χρονο επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη, μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά, τον περασμένο Απρίλιο

Δέκα μήνες μετά την άγρια δολοφονία του επιχειρηματία, μέσα στο σπίτι του, όταν προσπάθησε να υπερασπισθεί την οικογένειά του, η αστυνομία εξάρθρωσε τη συμμορία.

Συνολικά δέκατα μέλη 

Ταυτοποιημένοι είναι οι δέκα, που είναι Αλβανοί. Μετείχε μια Ρουμάνα και ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων. Από αυτούς έχουν συλληφθεί οι οκτώ.

Στη δολοφονία του Αλέξανδρου Σταματιάδη μετείχαν τέσσερα από τα μέλη της συμμορίας.

Ο ένας συνελήφθη στο Βέλγιο, οι άλλοι δύο έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και ο τέταρτος δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Ο συλληφθείς στο Βέλγιο είχε πλαστή ελληνική ταυτότητα. Σύμφωνα με την αστυνομία είναι ζήτημα χρόνου να συλληφθούν οι δύο από τους δράστες που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Οι τρεις ταυτοποιημένοι δράστες της δολοφονίας Σταματιάδη είχαν ποινικό παρελθόν με κλοπές και διαρρήξεις.

Σχετική εικόνα

Και οι τρεις, γνωρίζοντας ότι η αστυνομία είχε τα στοιχεία τους και DNA έφυγαν από την Ελλάδα το ίδιο βράδυ που κατάφεραν τα δολοφονικά χτυπήματα στον Αλέξανδρο Σταματιάδη.

Οι τέσσερις δολοφόνοι είναι μέλη δωδεκαμελούς συμμορίας, στην οποία μετείχε και μία γυναίκα από τη Ρουμανία η οποία φέρεται να είχε το ρόλο της διοχέτευσης των κλοπιμαίων σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια και κλεπταποδόχους.

Η συμμορία σύμφωνα με την αστυνομία διέπραττε ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Πελοποννήσου, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας. Συνολικά είχαν διαπράξει 55 διαρρήξεις.

Μάλιστα μία εβδομάδα πριν τη δολοφονία στην Κηφισιά, είχαν μπουκάρει σε σπίτι επιχειρηματία, ιδιοκτήτη μεταφορικής εταιρείας, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Τότε, είχασν δέσει τα μέλη της οικογενείας και με την απειλή όπλων κατάφεραν να αρπάξουν μεγάλο ποσό.

Μετά τη δολοφονία Σταματιάδη άλλαξαν μεθοδολογία και άρχισαν να χτυπούν πανηγύρια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις