Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Απίστευτη απάτη: Έταζαν ως δήθεν υπάλληλοι του δήμου… ασφαλτοστρώσεις!
ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτη απάτη: Έταζαν ως δήθεν υπάλληλοι του δήμου… ασφαλτοστρώσεις!

Του Πέτρου Καρσιώτη Απάτες με επίκληση δήθεν τροχαίων δυστυχημάτων ή για δήθεν επιδιορθώσεων των μετρητών της ΔΕΗ από τεχνικούς – “μαϊμού”, έχουν γίνει πολλές φορές. Απάτες, όμως, με την επίκληση δήθεν… ασφαλτοστρώσεων σε δρόμους που περνούν έξω από σπίτια και συγκροτήματα κατοικιών, όχι! Συνέβη, όμως κι αυτό. Στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στην περιοχή της Πυλαίας, […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Απάτες με επίκληση δήθεν τροχαίων δυστυχημάτων ή για δήθεν επιδιορθώσεων των μετρητών της ΔΕΗ από τεχνικούς – “μαϊμού”, έχουν γίνει πολλές φορές.

Απάτες, όμως, με την επίκληση δήθεν… ασφαλτοστρώσεων σε δρόμους που περνούν έξω από σπίτια και συγκροτήματα κατοικιών, όχι!

Συνέβη, όμως κι αυτό.

Στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στην περιοχή της Πυλαίας, 59χρονος υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου, κατηγορείται ότι με έναν συνεργό του, παρίσταναν σε κατοίκους τα μέλη συνεργείου οδοποιίας!

Κατά τα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος τους, πλησίασαν γυναίκα, υπεύθυνη συγκροτήματος κατοικιών στην περιοχή και της… ξεφούρνισαν το παραμύθι.

Της είπαν ότι είχαν αναλάβει το “έργο” της ασφαλτόστρωσης δρόμων της περιοχής στους οποίους όμως κατά τα λεγόμενά τους δεν περιλαμβανόταν ο δρόμος που περνούσε έξω από το συγκρότημα των κατοικιών.

Της πρότειναν λοιπόν με τα υλικά που θα περίσσευαν να ασφαλτοστρώσουν αυτοί το δρόμο έναντι αμοιβής από την ίδια και τους ενοίκους του συγκροτήματος.

Τα στοιχεία αναφέρουν ότι θα προχωρούσαν το “έργο” έναντι αμοιβής 15-20 ευρώ το τετραγωνικό.

Η γυναίκα κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά στην προσφορά των δύο και το ανέφερε στην Αστυνομία.

Διερευνώντας την υπόθεση οι αστυνομικοί  διαπίστωσαν ότι την προηγούμενη ημέρα ο συνεργός του 59χρονου, εμφανιζόμενος και πάλι ως υπάλληλος του Δήμου, είχε προσεγγίσει διαχειριστή εταιρίας και επιχείρησε να του αποσπάσει χρήματα χρησιμοποιώντας το ίδιο πρόσχημα.

Η Αστυνομία, σχηματίζοντας τη δικογραφία, προσπαθούν να εξακριβώσουν αν οι συγκεκριμένοι κατά… φαντασίαν υπάλληλοι του Δήμου, έχουν προσεγγίσει για ασφαλτόστρωση ή και έχουν εξαπατήσει κι άλλους πολίτες όχι μόνο της Πυλαίας, αλλά και γενικότερα της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις