Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τραγωδία στο Μάτι: Ενδεχόμενο προανακριτικής επιτροπής ανακοίνωσε ο Βούτσης
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγωδία στο Μάτι: Ενδεχόμενο προανακριτικής επιτροπής ανακοίνωσε ο Βούτσης

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο διερεύνησης ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι εκ μέρους της Βουλής ο Νίκος Βούτσης. Ο πρόεδρος της Βουλής, σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες και στο ερώτημα για το αν με το τέλος της Συνταγματικής Αναθεώρησης το κοινοβούλιο θα εισέλθει σε χαμηλότερες ταχύτητες είπε: «Έχουμε τις […]

Τραγωδία στο Μάτι Ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής επιτροπής σύμφωνα με τον Βούτση

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο διερεύνησης ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι εκ μέρους της Βουλής ο Νίκος Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής, σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες και στο ερώτημα για το αν με το τέλος της Συνταγματικής Αναθεώρησης το κοινοβούλιο θα εισέλθει σε χαμηλότερες ταχύτητες είπε:

«Έχουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις. Το θέμα αυτό όμως δεν θα προκαλέσει εντάσεις».

Επιπλέον ανέφερε: «Δεν ξέρω αν θα έρθουν εξεταστικές επιτροπές γι αυτά που έχουν μείνει ως υπόλοιπα.

Είμαστε υποχρεωμένοι για τον Παπαντωνίου και μια τυπική για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ενδεχομένως και κάποιες ενοποιημένες για το Μάτι».

Όταν δε, δημοσιογράφος παρατήρησε ότι οι υποθέσεις, τουλάχιστον για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου και το ΚΕΕΛΠΝΟ, απαιτούν προανακριτική και όχι εξεταστική επιτροπή ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Έχετε δίκιο δεν τα έχω μάθει ακόμα».

Να σημειωθεί ότι για το Μάτι δεν έχει υποβληθεί αίτημα εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής από κανένα κόμμα της Βουλής.

Ωστόσο, στο παρελθόν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει ότι, εάν καταθέσει σχετική πρόταση η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα την στηρίξει.

Επίσης, πριν από λίγες ημέρες η Βουλή παρέλαβε την έκθεση ειδικών εμπειρογνωμόνων που ανέλαβαν να εντοπίσουν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία μετά από εντολή του Μεγάρου Μαξίμου.

Παρ’ όλα αυτά, στη Βουλή έχουν διαβιβαστεί αρκετές δικογραφίες για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου για την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις