Δικαίωμα ψήφου σε αλλοδαπούς – Ο Κικίλιας καταθέτει ερώτηση στη Βουλή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαίωμα ψήφου σε αλλοδαπούς – Ο Κικίλιας καταθέτει ερώτηση στη Βουλή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ο Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή δημοσίευμα για ένταξη 43.000 αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους της Α’ Αθηνών, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία», η κυβέρνηση φέρεται να προωθεί νομοσχέδιο που δίνει δικαίωμα ψήφου σε αλλοδαπούς που θα έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια ενόψει των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων. Ο βουλευτής της ΝΔ […]

13.02.2019 | 13:46

Ο Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή δημοσίευμα για ένταξη 43.000 αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους της Α’ Αθηνών, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία», η κυβέρνηση φέρεται να προωθεί νομοσχέδιο που δίνει δικαίωμα ψήφου σε αλλοδαπούς που θα έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια ενόψει των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων.

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρει πως «δεν είναι τουλάχιστον κομψό τέτοιες αλλαγές να εξαγγέλλονται και να εφαρμόζονται ενώ επίκεινται εκλογές. Η διαδικασία απόδοσης ιθαγένειας αποτελεί κορυφαία πράξη και δεν πρέπει επ’ ουδενί να εντάσσεται σε κομματικούς σχεδιασμούς ή να εκλαμβάνεται ως μέρος τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση έχει εγγράψει ήδη στους εκλογικούς καταλόγους της Α’ Αθηνών 43.000 αλλοδαπούς ψηφοφόρους, ενώ αρνείται πεισματικά το αίτημα της ψήφου των αποδήμων Ελλήνων».

Η ερώτηση του Βασίλη Κικίλια 

Πότε ακριβώς σκοπεύει η Κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή τις αλλαγές για την απόδοση της ιθαγένειας;
Ποιοι θα είναι οι νέοι όροι πολιτογράφησης;
Με τα νέα κριτήρια, πόσοι νέοι αιτούντες υπολογίζεται ο θα λάβουν την ιθαγένεια;
Πόσες είναι οι νέες εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους της Α’ Αθηνών από ψηφοφόρους που απέκτησαν πρόσφατα την ελληνική ιθαγένεια; Αν τα δημοσιεύματα ευσταθούν, με ποιο κριτήριο επιλέχθηκε να αλλάξει άρδην το εκλογικό σώμα της Α’ Αθηνών;

Ο ερωτών βουλευτής,
Βασίλειος Κικίλιας, Βουλευτής Α΄ Αθηνών

https://twitter.com/Vkikilias/status/1095617259987451904

Χθες, ενόψει της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος να προτείνει ρητή αναφορά για εκλογικό δικαίωμα σε αλλοδαπούς στο άρθρο 102 παρ. 2 του Συντάγματος.

Exit mobile version