Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Η Αθήνα έστειλε στα Σκόπια τη ρηματική διακοίνωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αθήνα έστειλε στα Σκόπια τη ρηματική διακοίνωση

Ολοκληρώθηκε και επίσημα η Συμφωνία των Πρεσπών, με ρηματική διακοίνωση που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση στα Σκόπια. Θα ακολουθήσει κοινή επιστολή στον ΟΗΕ εκ μέρους των δύο χωρών. Τη ρηματική διακοίνωση, που ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, έστειλε η Αθήνα στα Σκόπια. Η […]

Η Αθήνα έστειλε στα Σκόπια τη ρηματική διακοίνωση

Ολοκληρώθηκε και επίσημα η Συμφωνία των Πρεσπών, με ρηματική διακοίνωση που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση στα Σκόπια. Θα ακολουθήσει κοινή επιστολή στον ΟΗΕ εκ μέρους των δύο χωρών.

Τη ρηματική διακοίνωση, που ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, έστειλε η Αθήνα στα Σκόπια.

Η κίνηση αυτή έγινε με μία ημέρα καθυστέρηση, καθώς ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε δηλώσει πως η ρηματική διακοίνωση θα σταλεί τη Δευτέρα.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, έχει συμφωνηθεί το σχέδιο της επιστολής προς τον ΟΗΕ, για την αλλαγή της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Επόμενο βήμα θα είναι η κοινή επιστολή προς τον γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για την ημερομηνία που τίθεται σε εφαρμογή η Συμφωνία.

Στη συνέχεια, η ΠΓΔΜ θα ενημερώσει τη γραμματεία του ΟΗΕ, τις χώρες μέλη, τις χώρες παρατηρητές και όλους τους άλλους διεθνείς οργανισμούς των οποίων είναι μέλος, για τις αλλαγές που έχουν γίνει, σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδώσει το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

Στο μεταξύ, στα Σκόπια ήδη έχουν ξεκινήσει οι αλλαγές, στο πλαίσιο εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Έξω από το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η κυβέρνηση έγινε ανάρτηση της σημαίας του ΝΑΤΟ την Τρίτη, σε ειδική τελετή παρουσία του Ζόραν Ζάεφ.

Από το εν λόγω κτίριο έχει ήδη αφαιρεθεί η επιγραφή «Δημοκρατία της Μακεδονίας», που θα αντικατασταθεί με τη νέο ονομασία της χώρας.

Παράλληλα, έχουν γίνει και οι προετοιμασίες για την αλλαγή όλων των πινακίδων στα σύνορα της χώρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις