Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Υγιείς σχέσεις: Το κλειδί της ευτυχίας
PLUS

Υγιείς σχέσεις: Το κλειδί της ευτυχίας

Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι που ζουν σε καλές συντροφικές σχέσεις εξελίσσονται καλύτερα σε όλους τους τομείς της ζωής τους, έχουν καλύτερη υγεία κι είναι πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, σε σχέση μ’ εκείνους που ζουν σε τοξικές συντροφικές σχέσεις. Ποιά όμως είναι τα σημάδια που δείχνουν αν μια σχέση είναι υγιής; Είμαστε ο […]

Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι που ζουν σε καλές συντροφικές σχέσεις εξελίσσονται καλύτερα σε όλους τους τομείς της ζωής τους, έχουν καλύτερη υγεία κι είναι πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, σε σχέση μ’ εκείνους που ζουν σε τοξικές συντροφικές σχέσεις.

Ποιά όμως είναι τα σημάδια που δείχνουν αν μια σχέση είναι υγιής;

Είμαστε ο εαυτός μας

Το να αλλάζουμε συμπεριφορά όταν  είμαστε με το ταίρι μας, ενώ είμαστε τελείως διαφορετικοί άνθρωποι με τους φίλους ή την οικογένεια, είναι κακό σημάδι. Σίγουρα, ειδικά τον πρώτο καιρό, θέλουμε να δείχνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ώστε να είμαστε όσο περισσότερο γίνεται ελκυστικοί κι επιθυμητοί. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να μεταμορφωθούμε σε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε.

Μπορούμε να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας

Μπορούμε να έχουμε στόχους και όνειρα για το μέλλον που είναι διαφορετικά από εκείνα του/της συντρόφου μας. Το να μπορούμε να ονειρευτούμε και να σχεδιάσουμε το μέλλον μας, έχοντας την υποστήριξη  των συντρόφων μας, είναι βασικό συστατικό επιτυχίας των σχεδίων μας. Σίγουρα πολλές φορές χρειάζεται να κάνουμε συμβιβασμούς σε μια κοινή ζωή, αλλά το να εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας δεν βγαίνει σε καλό.

Αντιμετωπίζουμε τις διαφορές μας ως κάτι θετικό

Τις περισσότερες φορές, οι ομοιότητες με τους συντρόφους μας, μας κάνουν να νιώθουμε άνετα μαζί τους. Οι διαφορές μας όμως είναι εκείνες που μπορούν να ανοίξουν νέους δρόμους στη σκέψη και τη δράση μας, αλλά και να μας συμπληρώσουν σε τομείς που εμείς δεν ξέρουμε καν. Στις τοξικές σχέσεις, κάθε διαφορά αντιμετωπίζεται ως απειλή.

Ο προσωπικός μας χώρος είναι σεβαστός

Η εμπιστοσύνη κι ο σεβασμός είναι το κλειδί της επιτυχίας για μια υγιή και όμορφη σχέση. Αν δεν εμπιστευόμαστε τον σύντροφο μας, τότε κάτι δεν πάει καλά, είτε με το σύντροφό μας, είτε μ’ εμάς που νιώθουμε πως πρέπει να κρυβόμαστε. Η αμοιβαία εμπιστοσύνη είναι σημάδι υγείας στη σχέση.

Εάν θέλουμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας,θα πρέπει να είμαστε με ανθρώπους που νοιάζονται και σέβονται τα όνειρα και την ατομική μας ελευθερία. Μόνο έτσι οι σχέσεις μας θα μπορούν να είναι υγιείς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις