Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

22

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Είσαι χαδιάρα, θέλω να σε κάνω γυναίκα μου” – Φυλακή 65χρονος που “ψάρευε” ανήλικες
ΕΛΛΑΔΑ

“Είσαι χαδιάρα, θέλω να σε κάνω γυναίκα μου” – Φυλακή 65χρονος που “ψάρευε” ανήλικες

Σε κάθειρξη 10 ετών, χωρίς αναστολή, καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Βόλου έναν 65χρονο Λαρισαίο, που επιχείρησε να ασελγήσει σε 4 ανήλικες Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», ο Λαρισαίος υποδυόταν τον ψυχολόγο και «ψάρευε» ανήλικα κορίτσια μέσω του Facebook. Σε πολλά από τα μηνύματά του που παρουσιάστηκαν στη δίκη, έλεγε στα κορίτσια «είσαι χαδιάρα», «αγαπησιάρα» […]

Φυλακή 65χρονος ανήλικες

Σε κάθειρξη 10 ετών, χωρίς αναστολή, καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Βόλου έναν 65χρονο Λαρισαίο, που επιχείρησε να ασελγήσει σε 4 ανήλικες

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», ο Λαρισαίος υποδυόταν τον ψυχολόγο και «ψάρευε» ανήλικα κορίτσια μέσω του Facebook. Σε πολλά από τα μηνύματά του που παρουσιάστηκαν στη δίκη, έλεγε στα κορίτσια «είσαι χαδιάρα», «αγαπησιάρα» ενώ τους προσέφερε και χρήματα για να συναντηθούν.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα μιας κοπέλας ανακάλυψε το ποσό των 100 ευρώ στη τσάντα της κόρης της.

Καθώς δεν έδινε χρήματα στη μικρή, η μητέρα ανησύχησε και ζήτησε τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί «έσπασαν» το προφίλ της ανήλικης στο Facebook και διαπίστωσαν ότι συνομιλούσε με έναν ενήλικα, ο οποίος εμφανιζόταν ως ψυχολόγος και της έκανε, δήθεν, ψυχανάλυση.

Σε ένα από τα μηνύματά του έλεγε στην ανήλικη «θέλω να σε κάνω γυναίκα μου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, η ανήλικη μαζί με μια ακόμη συνομήλικη φίλη της είχαν πάει στο σπίτι του 65χρονου, τουλάχιστον, τρεις φορές, δίχως ωστόσο να εξακριβωθεί ασέλγεια.

Βαριά η «καμπάνα»

Το δικαστήριο εν τέλει τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ασέλγειας, έναντι αμοιβής, με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 10 αλλά όχι τα 15 έτη ηλικίας, κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, για απόπειρα ασέλγειας έναντι αμοιβής με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 15 έτη κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια και για διακεκριμένη προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, με πρόσωπο που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Σε βάρος του επεβλήθη ποινή κάθειρξης 10 ετών, δίχως η απόφαση να έχει αναστέλλουσα ισχύ, καταβολή χρηματικού προστίμου ύψους 70.000 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 8 χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις