Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Διαδικτυακό μπλακ άουτ από τις ρωσικές Αρχές
ΚΟΣΜΟΣ

Διαδικτυακό μπλακ άουτ από τις ρωσικές Αρχές

Οι ρωσικές Αρχές και οι μεγάλοι πάροχοι ίντερνετ της χώρας ετοιμάζονται να αποσυνδέσουν τη χώρα από το διαδίκτυο, στα πλαίσια ενός πειράματος που η προετοιμασία του έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RBK, στόχος του πειράματος είναι η συγκέντρωση πληροφοριών και η εξέταση τροποποιήσεων ενός νέου σχεδίου νόμου, το οποίο εγκρίθηκε […]

Οι ρωσικές Αρχές και οι μεγάλοι πάροχοι ίντερνετ της χώρας ετοιμάζονται να αποσυνδέσουν τη χώρα από το διαδίκτυο, στα πλαίσια ενός πειράματος που η προετοιμασία του έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RBK, στόχος του πειράματος είναι η συγκέντρωση πληροφοριών και η εξέταση τροποποιήσεων ενός νέου σχεδίου νόμου, το οποίο εγκρίθηκε από το ρωσικό κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο του 2018.

Το σχέδιο νόμου υποχρεώνει τους διαδικτυακούς παρόχους της χώρας να διασφαλίσουν την ανεξαρτησία του ρωσικού διαδικτυακού χώρου (Runet) σε περίπτωση που επιχειρηθεί «αποσύνδεση της Ρωσίας από το διαδίκτυο από εχθρικές ξένες δυνάμεις».

Την ίδια στιγμή, οι Ρώσοι πάροχοι θα πρέπει να έχουν φροντίσει να εγκατασταθούν όλα τα τεχνικά μέσα, που θα επιτρέπουν η «κίνηση» των δεκάδων εκατομμυρίων Ρώσων χρηστών στο διαδίκτυο να πραγματοποιείται σε σημεία που έχουν εγκριθεί ή ελέγχονται από την Roskomnazor, την αρμόδια ρωσική ρυθμιστική αρχή.

Η Roskomnazor θα ελέγχει τη διαδικτυακή κίνηση ώστε να απαγορεύεται η πρόσβαση χρηστών σε απαγορευμένο περιεχόμενο και θα διασφαλίζει πως η κίνηση δεδομένων θα διακινείται εσωτερικά και όχι μέσω σέρβερ που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Όπως γράφει το ZDNet, η ημερομηνία του πειράματος αυτού δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί αλλά είναι πολύ πιθανό να δρομολογηθεί για κάποια μέρα πριν την 1η Απριλίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις