Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Για πρώτη φορά, είναι οι άντρες που μιλούν για σεξισμό – Το emoji “εκδίκηση” των γυναικών
PLUS

Για πρώτη φορά, είναι οι άντρες που μιλούν για σεξισμό – Το emoji “εκδίκηση” των γυναικών

“Πόλεμος” ανάμεσα στα δύο φύλα για το emoji – Αυτή τη φορά, εκείνοι που μιλούν για σεξισμό είναι οι άντρες! Ανάμεσα στα καινούργια emoji που θα κυκλοφορήσουν το 2019, περιλαμβάνεται και ένα που απαντά στην ερώτηση: «Λοιπόν, πώς τα πέρασες εχθές το βράδυ με τον νέο σου φίλο;». Το χεράκι που δείχνει να «τσιμπάει» τον αέρα, υποδεικνύοντας […]

emoji

“Πόλεμος” ανάμεσα στα δύο φύλα για το emoji – Αυτή τη φορά, εκείνοι που μιλούν για σεξισμό είναι οι άντρες!

Ανάμεσα στα καινούργια emoji που θα κυκλοφορήσουν το 2019, περιλαμβάνεται και ένα που απαντά στην ερώτηση: «Λοιπόν, πώς τα πέρασες εχθές το βράδυ με τον νέο σου φίλο;».

Το χεράκι που δείχνει να «τσιμπάει» τον αέρα, υποδεικνύοντας το μικρό μέγεθος του ανδρικού μορίου, είναι μια χειρονομία γνώριμη σε αρκετές γυναίκες.

Γι’ αυτό ακριβώς και πολλές έσπευσαν να καλωσορίσουν το νέο emoji στα social media, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι καλύπτει ένα μεγάλο κενό στην αγορά.

small

«Επιτέλους, ένα emoji που εκφράζει πόσο μικρός ήταν ο πρώην μου εκεί κάτω», έγραψε μία χρήστης όταν κυκλοφόρησαν οι εικόνες με τα νέα emoji.

Η επίσημη ανακοίνωση της Unicode Consortium για το νόημα του συγκεκριμένου emoji είναι ότι εκφράζει γενικά τις «μικρές ποσότητες», όμως οι χρήστες των social media δεν είναι χαζοί.

«Επιτέλους, ένα emoji για τα μικρά πέη», έγραψε μια άλλη χρήστης στο Twitter, με έναν άλλον να συμπληρώνει ότι το νέο σύμβολο είναι επάξιος διάδοχος της γνωστής μελιτζάνας.

Ο  αντίλογος δεν άργησε να έρθει, με αρκετούς άνδρες να επισημαίνουν ότι το νέο emoji αποτελεί τη χειρότερη μορφή body shaming.

«To να συσχετίζεις το μέγεθος του μορίου ενός άνδρα με τον ανδρισμό του είναι σεξιστικό και λάθος» έγραψε ένας χρήστης σε μια ανάρτηση. Αυτή η τελευταία, έγινε viral με χιλιάδες άντρες να κάνουν αναπαραγωγή.

Tο emoji, είναι ένα από τα 230 νέα emojis που θα κυκλοφορήσει  το Unicode Consortium μέσα στο 2019, σύμφωνα με τη New York Post. Άλλωστε ας το παραδεχτούμε, τα emojis είναι η παγκόσμια γλώσσα του 21ου αιώνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις