Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στη φυλακή για απάτη δικαστικός υπάλληλος – 7 μηνύσεις εις βάρος του, οργή από τον ΔΣΚ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη φυλακή για απάτη δικαστικός υπάλληλος – 7 μηνύσεις εις βάρος του, οργή από τον ΔΣΚ

Του Πέτρου Καρσιώτη Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, δικαστικός υπάλληλος, ο οποίος, με βάση τις μηνύσεις που υπέβαλαν πολίτες, κατηγορείται ότι τους αποσπούσε χρηματικά ποσά για να τύχουν “ευνοϊκής δικαστικής απόφασης”. Φέρεται να είχε εξαφανιστεί από τον Αύγουστο Ο υπάλληλος των δικαστηρίων Καβάλας, φέρεται να είχε εξαφανιστεί από […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, δικαστικός υπάλληλος, ο οποίος, με βάση τις μηνύσεις που υπέβαλαν πολίτες, κατηγορείται ότι τους αποσπούσε χρηματικά ποσά για να τύχουν “ευνοϊκής δικαστικής απόφασης”.

Φέρεται να είχε εξαφανιστεί από τον Αύγουστο

Ο υπάλληλος των δικαστηρίων Καβάλας, φέρεται να είχε εξαφανιστεί από τον περασμένο Αύγουστο, όταν και υπεβλήθησαν οι πρώτες μηνύσεις πολιτών στην εισαγγελία.

Ο εισαγγελέας τότε διέταξε προκαταρκτική 

Τότε, ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα, η οποία περιελάμβανε τις καταγγελίες όλων όσων θεώρησαν ότι είχαν πέσει θύματα εξαπάτησης από τον ίδιο.

Εμφανίστηκε και ζήτησε να απολογηθεί 

Ο δικαστικός υπάλληλος, ωστόσο, εμφανίστηκε προ ημερών στο δικαστικό μέγαρο της πόλης και ζήτησε να απολογηθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διαταχθεί και στην οποία είχε κληθεί αλλά δεν είχε παρουσιαστεί.

Απολογητικό υπόμνημα – Μεταφορά στις φυλακές

Εν τέλει, κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα μέσω του δικηγόρου του. Διατάχτηκε ωστόσο η προφυλάκισή του και μεταφορά του στις δικαστικές φυλακές της Κομοτηνής.

Σε βάρος του υπάλληλου έχουν κατατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, επτά μηνύσεις– καταγγελίες από εξαπατημένους πολίτες,

Από τρεις έως επτά χιλιάδες

Σε στοιχεία του κατηγορητηρίου αναφέρεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι ο εν λόγω δικαστικός υπάλληλος φέρεται τα πέντε τελευταία χρόνια να έλαβε χρηματικά ποσά (σύμφωνα με πληροφορίες 3.000-10.000 ευρώ κατά περίπτωση) από πολίτες, με στόχο να παρέμβει, όπως ισχυριζόταν, σε δικαστικούς λειτουργούς, επηρεάζοντας την έκδοση αποφάσεων υπέρ τους.

Έλεγε ότι είχε υψηλές γνωριμίες στη Δικαιοσύνη 

Κάποια από τα θύματα έχουν καταθέσει στις μηνύσεις τους ότι τους έλεγε ότι είχε γνωριμίες στα υψηλά κλιμάκια της Δικαιοσύνης, κάνοντας αναφορές σε ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς της χώρας, οι οποίοι βέβαια δεν είχαν ιδέα για τα λεγόμενά του.

Πρόεδρος ΔΣΚ: Επικαλούνταν ακόμα κι εφέτες και τον Άρειο Πάγο

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, κ. Γιώργος Γραμμένος, στο ΑΠΕ, έκανε λόγο για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, για ένα απαράδεκτο γεγονός που δημιουργεί τριγμούς στους κύκλους της Δικαιοσύνης.

“Ο συγκεκριμένος άνθρωπος”, τόνισε ο πρόεδρος “επικαλούνταν ακόμα και ανώτερους δικαστικούς λειτουργούς, φθάνοντας μέχρι τους Προέδρους Εφετών και τον Άρειο Πάγο, ισχυριζόμενος προς τα εξαπατηθέντα θύματά του ότι μπορεί να παρέμβει, επηρεάζοντας την έκδοση αποφάσεων.

“Τέτοιες ενέργειες πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης”

Είναι εγκληματικό αυτό που συνέβη γιατί τέτοιες ενέργειες πλήττουν τον θεσμό της Δικαιοσύνης και στέλνουν τελείως εσφαλμένα μηνύματα στην κοινωνία”, κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις