Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με συγκεκριμένο κατάλογο, του Πέτρου Καρσιώτη (pics)
ΕΛΛΑΔΑ

Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με συγκεκριμένο κατάλογο, του Πέτρου Καρσιώτη (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για την προώθηση παράτυπων μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπης, παρασκεύαζε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα κύκλωμα πλαστογράφων. Δύο Σύριοι κι ένας Ιρακινός Το κύκλωμα, τρία μέλη του οποίου συνελήφθησαν, δύο Σύριοι κι ένας υπήκοος Ιράκ, είχε συγκεκριμένο τιμοκατάλογο για τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι τιμές […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για την προώθηση παράτυπων μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπης, παρασκεύαζε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα κύκλωμα πλαστογράφων.

Δύο Σύριοι κι ένας Ιρακινός

Το κύκλωμα, τρία μέλη του οποίου συνελήφθησαν, δύο Σύριοι κι ένας υπήκοος Ιράκ, είχε συγκεκριμένο τιμοκατάλογο για τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι τιμές κυμαίνονταν ανάλογα με το είδος, τη χώρα προέλευσης του εγγράφου και την ποσότητα κάθε παραγγελίας.

Έως 1.200 ευρώ το διαβατήριο, έως 500 ευρώ η ταυτότητα 

Για κάθε διαβατήριο, λοιπόν, οι τιμές κυμαίνονταν μεταξύ 800 και 1.200 ευρώ, για κάθε δελτίο ταυτότητας από 300 έως 500 ευρώ, ενώ για άδειες ικανότητας οδήγησης οι τιμές κυμαίνονταν από 150 έως και 300 ευρώ έκαστη.

Πλαστές κάρτες υγείας και τραπεζικές κάρτες

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους, κατά τα στοιχεία της Αστυνομίας, είναι ότι το κύκλωμα ήταν σε θέση να εφοδιάζει τους «πελάτες» του με πλήρη γκάμα εγγράφων ήτοι διαβατήριο, ταυτότητα, διπλώματα ακόμα και κάρτες υγείας, τραπεζικές κάρτες και λοιπά βοηθητικά έγγραφα, έτσι ώστε οι χρήστες των εγγράφων αυτών να παρουσιάζουν νομιμοφανή εικόνα και να αυξάνουν τις πιθανότητες εξαπάτησης των αρμοδίων αρχών.

Πολυήμερη έρευνα

Η σπείρα των πλαστογράφων, που θησαύρισαν από την πώληση των πλαστών εγγράφων, εξαρθρώθηκε, μετά από πολυήμερη έρευνα από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

Σε Άγιο Παντελεήμονα, Πλατεία Αττικής, Κάτω Πατήσια 

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, της Πλατείας Αττικής και των Κάτω Πατησίων, συνελήφθησαν οι τρεις προαναφερόμενοι αλλοδαποί, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται ακόμα ένας  αλλοδαπός συνεργός τους.

Οι κατηγορίες για τα μέλη του κυκλώματος

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών, κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του Νόμου περί οργανωμένου εγκλήματος.

Υπέρογκα ποσά τα κέρδη, λέει η αστυνομία 

Από την παράνομη δράση τους, τα μέλη της ομάδας, αποκόμιζαν υπέρογκα χρηματικά ποσά, που εκτιμώνται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Τα πλαστά έγγραφα που κατασχέθηκαν 

Μετά από έρευνες που διενεργήθηκαν σε τρεις οικίες και ένα όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-204- διαβατήρια

-123- δελτία ταυτότητας

-5- άδειες ικανότητας οδήγησης

-59- άδειες διαμονής/δελτία ασύλου

-49- προξενικές θεωρήσεις

-35- διαφάνειες διαφόρων ταξιδιωτικών εγγράφων

-2.000- έντυπα αδειών κυκλοφορίας οχημάτων κενών άνευ στοιχείων και αρίθμησης  -62- σφραγίδες

-2- φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

-3- κινητά τηλέφωνα

-1.365- ευρώ και -36- δολάρια ΗΠΑ.

Αντέγραφαν κλεμμένα από Ευρωπαίους έγγραφα

Περαιτέρω εξακριβώθηκε ότι, εκατόν πενήντα επτά από τα κατασχεθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα, ανήκουν σε σειρά κλεμμένων-απολεσθέντων εντύπων από διάφορες χώρες.

Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις