Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στην… Ελευσίνα, ψάχνουν τον διαβόητο “ληστή του Χαϊδαρίου”, του Πέτρου Καρσιώτη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην… Ελευσίνα, ψάχνουν τον διαβόητο “ληστή του Χαϊδαρίου”, του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Καρέ-καρέ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής μελετούν βίντεο ασφαλείας στο οποίο καταγράφονται οι κινήσεις και τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά του άγνωστου, ο οποίος το μεσημέρι της Παρασκευής, λήστεψε τράπεζα στην Ελευσίνα. Το ερώτημα στο οποίο θέλουν πρώτα να απαντήσουν είναι αν πρόκειται για τον διαβόητο “ληστή του Χαϊδαρίου”. Τον ένοπλο δηλαδή, ο […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Καρέ-καρέ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής μελετούν βίντεο ασφαλείας στο οποίο καταγράφονται οι κινήσεις και τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά του άγνωστου, ο οποίος το μεσημέρι της Παρασκευής, λήστεψε τράπεζα στην Ελευσίνα.

Το ερώτημα στο οποίο θέλουν πρώτα να απαντήσουν είναι αν πρόκειται για τον διαβόητο “ληστή του Χαϊδαρίου”.

Τον ένοπλο δηλαδή, ο οποίος έχει, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, διαπράξει μόνος του, τουλάχιστον τρεις ένοπλες ληστείες σε τράπεζες της περιοχής, άλλοτε με όπλο κι άλλοτε με χειροβομβίδα!

Λόγω του ότι οι περιοχές γειτνιάζουν, εκφράστηκαν υποψίες ότι μπορεί ο άγνωστος ληστής να είναι ο ίδιος με αυτόν που όχι μόνο έχει ληστέψει στο Χαϊδάρι, αλλά έχει και πυροβολήσει σε πόρτα τράπεζας και στον αέρα, όταν φοβήθηκε ότι εγκλωβίστηκε!

Πρόκειται για έναν άνδρα, ο οποίος αλλάζει τα χαρακτηριστικά του με μάσκα σιλικόνης και εισβάλει κατά καιρούς σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Κρατούσε χειροβομβίδα

Στις 12 Δεκεμβρίου 2018, κρατώντας στα χέρια μια χειροβομβίδα, κατάφερε να περάσει την είσοδο ασφαλείας του υποκαταστήματος, στη διασταύρωση των οδών Κερασούντος και Καραΐσκάκη, στο Χαϊδάρι.

Βρέθηκε έτσι μπροστά σε υπαλλήλους της τράπεζας, ταμίες και πελάτες, που περίμεναν για τις συναλλαγές τους.

Ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους και άρπαξε τα χρήματα

Με την απειλή της χειροβομβίδας, ακινητοποίησε τους πάντες, προχώρησε στα ταμεία, άρπαξε όσα χρήματα υπήρχαν εκείνη τη στιγμή και βγήκε τάχιστα από την τράπεζα.

Κανένας από τους παριστάμενους δεν είδε με τι μέσο διέφυγε ο ληστής, που βάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα στο στόχαστρο τράπεζες του Χαϊδαρίου.

Με συνεργό ή μόνος;

Αν δηλαδή πιθανόν σε μοτοσυκλέτα τον περίμενε συνεργός ή διέφυγε μόνος, όπως εμφανίζεται στις ληστρικές επιδρομές.

Το μεσημέρι της 20ης Ιουλίου, πιθανότατα ο ίδιος δράστης έβαλε στο στόχαστρο υποκατάστημα τράπεζας επί της Λεωφόρου Αθηνών 364, στην ίδια περιοχή.

Τότε εμφανίστηκε με πιστόλι – Πυροβόλησε την πόρτα… να ανοίξει 

Τότε εμφανίστηκε με όπλο στα χέρια, ακινητοποίησε τους παριστάμενους, άρπαξε από τα ταμεία περίπου 4.500 ευρώ και κινήθηκε να βγει.

Όμως, καθώς προσπαθούσε να περάσει την πόρτα ασφαλείας, θεώρησε ότι τη μπλόκαραν εσκεμμένα και πυροβόλησε για να την… ανοίξει!

Φοβούμενος ότι κάποιοι θα τον ακολουθήσουν πυροβόλησε στον αέρα και δεύτερη φορά.

Η ένοπλη ληστεία στο νοσοκομείο “Αττικόν” του Χαϊδαρίου 

Η ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας, μέσα στο νοσοκομείο «Αττικόν» του Χαϊδαρίου.

Όπως πιστοποίησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας από βίντεο ασφαλείας της τράπεζας που κατέγραψε καρέ-καρέ τις κινήσεις του ληστή, ο άγνωστος δράστης φορούσε μάσκα σιλικόνης.

Έδωσε το σακίδιο στον ταμία

Φαινόταν τότε να δίνει το σακίδιο που κρατούσε στον ταμία, έχοντας προτεταμένο όπλο και ζητώντας τα χρήματα.

Τρεις πελάτισσες ήταν παρούσες

Τις σκηνές παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα εκτός από τους υπαλλήλους και τρεις γυναίκες, οι οποίες περίμεναν να εξυπηρετηθούν.

Τι έγραφε η Alphafreepress

Η Alphafreepress, σε ρεπορτάζ της μετά και τη ληστεία του Δεκεμβρίου, κατέληγε με την πεποίθηση των αστυνομικών ότι ο συγκεκριμένος κακοποιός “είναι κάτοικος Χαϊδαρίου ή πολύ κοντινής περιοχής, καθώς γνωρίζει τους δρόμους και καταφέρνει σε ελάχιστο χρόνο να εξαφανίζεται”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις