Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Κανονικά συνεχίζονται οι άδειες για τον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα Η άδεια ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έξι ημέρες, αντί για τέσσερις όπως ίσχυε μέχρι πρότινος, ενέκρινε το Συμβούλιο των φυλακών. Στην τελευταία του άδεια, μέσα στις γιορτές, ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για εγκλήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, είχε […]

άδεια-στον-Κουφοντίνα.jpg

Κανονικά συνεχίζονται οι άδειες για τον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα

Η άδεια ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έξι ημέρες, αντί για τέσσερις όπως ίσχυε μέχρι πρότινος, ενέκρινε το Συμβούλιο των φυλακών.

Στην τελευταία του άδεια, μέσα στις γιορτές, ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για εγκλήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, είχε λάβει άδεια τεσσάρων ημερών συν δύο ημέρες ακόμη ως οδοιπορικά.

Επειδή όμως, λόγω των έργων του Μαλιακού μειώθηκε κατά 17 χιλιόμετρα η απόσταση μεταξύ της αγροτικής φυλακής του Βόλου όπου κρατείται και του Βαρνάβα που βρίσκεται η κατοικία του, συνεπώς δεν υπερβαίνει τα 300 χλμ. που αποτελούν προϋπόθεση για να δοθούν οδοιπορικά, οι μέρες που του χορηγήθηκαν αυξήθηκαν, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», από τέσσερις σε έξι.

Από τον Αύγουστο, ο Κουφοντίνας κρατείται στις  φυλακές του Βόλου.

Το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών σταθμίζει αν ο κάθε κρατούμενος, ανεξάρτητα από το ύψος της ποινής, πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Αυτές αφορούν στη συμπλήρωση των πραγματικών χρόνων έκτισης της ποινής και ότι δεν έχει στο “βιογραφικό” του καμία πειθαρχική ποινή.

Πριν καιρό, ο “Λουκάς” παραχώρησε συνέντευξη, όπου μιλούσε και για την εμπειρία του στο κέντρο της Αθήνας

Δείτε ακόμη:

Πάνος-Καμμένος-11.jpg

Ο Πάνος Καμμένος πετά τα βέλη του: Ο Κουφοντίνας παίρνει άδειες κι ο γιος του Βούτση είναι έξω (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις