Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / “Φτάνει”: Η Ζιλιέτ Μπινός, παίρνει θέση για το σκάνδαλο Γουάινσταϊν
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Φτάνει”: Η Ζιλιέτ Μπινός, παίρνει θέση για το σκάνδαλο Γουάινσταϊν

Άνοιξε η αυλαία του 69ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου με πρόεδρο της επιτροπής τη Γαλλίδα ηθοποιό Ζιλιέτ Μπινός. Κατά την παρουσίαση του προγράμματος στους δημοσιογράφους η γοητευτική Ζιλιέτ Μπινός αναφέρθηκε στην υπόθεση του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν . Ο Γουάινσταϊν κατηγορείται από δεκάδες γυναίκες ηθοποιούς για σεξουαλική παρενόχληση. «Αρκετά, ας κάνει η δικαιοσύνη τη δουλειά της», είπε […]

Ζιλιέτ-Μπινός.jpg

Άνοιξε η αυλαία του 69ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου με πρόεδρο της επιτροπής τη Γαλλίδα ηθοποιό Ζιλιέτ Μπινός.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος στους δημοσιογράφους η γοητευτική Ζιλιέτ Μπινός αναφέρθηκε στην υπόθεση του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν .

Ο Γουάινσταϊν κατηγορείται από δεκάδες γυναίκες ηθοποιούς για σεξουαλική παρενόχληση.

«Αρκετά, ας κάνει η δικαιοσύνη τη δουλειά της», είπε με έμφαση η Μπινός.

Η Ζιλιέτ Μπινός, που έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες του Γουάινσταϊν «Chocolat» και «Ο Άγγλος Ασθενής» μία ταινία που της χάρισε και το Όσκαρ ερμηνείας, δήλωσε ότι στη μακρά συνεργασία που είχε με τον παραγωγό δεν αντιμετώπισε ποτέ κανένα πρόβλημα.

Ο Γουάινσταϊν «έχει πληρώσει αρκετά ήδη», υπογράμμισε.

«Θέλω να πω να ηρεμήσει το μυαλό και η καρδιά του. Προσπαθώ να έρθω στη θέση του. Πέρασε πολλά, πιστεύω. Όλοι είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν για την υπόθεσή του. Αρκετά όμως. Ας κάνει η δικαιοσύνη τη δουλειά της» σημείωσε η Ζιλιέτ Μπινός.

«Δεν είχα ποτέ προβλήματα μαζί του, αλλά μπορούσα να διακρίνω πως είχε προβλήματα. Ως παραγωγός ήταν καταπληκτικός, τις περισσότερες φορές. Νομίζω πως ήταν ένας σπουδαίος παραγωγός» κατέληξε.

H Μπινός εμφανίστηκε στην έναρξη της Berlinale με σκούρο κοστούμι, λευκό ζιβάγκο και τακούνια.

Το φεστιβάλ άνοιξε με την ταινία «The Kindness of Strangers» της Λόνα Σερφγκ, ενώ στη διοργάνωση θα προβληθούν και δυο ελληνικές ταινίες.

Η ταινία μυθοπλασίας του Σύλλα Τζουμέρκα «Το θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών»

Πρόκειται για ένα θρίλερ που εκτυλίσσεται στο Μεσολόγγι, σε μια τοπική αστική κοινωνία, όπου οι ταγοί της ζουν σε πλήρη παρακμή. Ο φόνος προσφέρεται ως εξιλέωση και ευκαιρία απόδρασης.

Η σκηνοθέτης Μαριάννα Οικονόμου παρουσιάζει το νέο της φιλμ «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες»

Μας μεταφέρει σε ένα χωριό του θεσσαλικού κάμπου που αργοπεθαίνει, δύο ξαδέλφια και πέντε γυναίκες, αποφασίζουν να κάνουν μια νέα αρχή.

Η ταινία μιλάει για την δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων, την σημασία να βλέπει κανείς την ζωή με διαφορετική ματιά και να επαναπροσδιορίζεται σε δύσκολους καιρούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις