Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Άλμπερτ Φίνεϊ: Έφυγε από τη ζωή ο πασίγνωστος ηθοποιός
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άλμπερτ Φίνεϊ: Έφυγε από τη ζωή ο πασίγνωστος ηθοποιός

Ο Bρετανός ηθοποιός Άλμπερτ Φίνεϊ πέθανε την Παρασκευή (08/02) σε ηλικία 82 ετών. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένειά του και μετέδωσε ο Guardian, o γνωστός ηθοποιός πέθανε μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο του νεφρού. O Άλμπερτ Φίνεϊ γεννήθηκε το 1936 και αποφοίτησε από την Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών του Λονδίνου. Έχει βραβευτεί […]

Ο Bρετανός ηθοποιός Άλμπερτ Φίνεϊ πέθανε την Παρασκευή (08/02) σε ηλικία 82 ετών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένειά του και μετέδωσε ο Guardian, o γνωστός ηθοποιός πέθανε μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο του νεφρού.

O Άλμπερτ Φίνεϊ γεννήθηκε το 1936 και αποφοίτησε από την Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών του Λονδίνου. Έχει βραβευτεί με Χρυσή Σφαίρα, με BAFTA, με Έμμυ και με SAG και ήταν τέσσερις φορές υποψήφιος για Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου.

Ακόμη, πρωταγωνίστησε σε αμέτρητα θεατρικά και κινηματογραφικά έργα, ανάμεσά τους το έργα «Τομ Τζόουνς», το «Έριν Μπρόκοβιτς» και το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές», όπου ενσάρκωσε τον αυθεντικό Ηρακλή Πουαρό.

Ο ρόλος που τον έκανε περιζήτητο ήταν στην ταινία «Σάββατο Βράδυ Κυριακή Πρωί», το 1960, όπου υποδύθηκε τον οργισμένο νεαρό άνδρα Άρθουρ Σίτον, ένα μοντέλο που κυριάρχησε στο Χόλιγουντ για πολλά χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις