Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κουτσούμπας: Η συμφωνία των Πρεσπών ενισχύει τις επεκτατικές βλέψεις της Αλβανίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Η συμφωνία των Πρεσπών ενισχύει τις επεκτατικές βλέψεις της Αλβανίας

Για γελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και ενίσχυση του μεγαλοϊδεατισμού της Αλβανίας έκανε λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην τοποθέτησή του στην ολομέλεια της Βουλής. «Συγκεκριμένα τα χρονοδιαγράμματα κύρωσης της Συμφωνίας για να μαντρωθεί ο γειτονικός λαός στο ΝΑΤΟ», δήλωσε από το βήμα τη Βουλής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Παράλληλα τόνισε πως «το πρωτόκολλο εισδοχής […]

Κουτσούμπας Η συμφωνία των Πρεσπών ενισχύει τις επεκτατικές βλέψεις της Αλβανίας

Για γελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και ενίσχυση του μεγαλοϊδεατισμού της Αλβανίας έκανε λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην τοποθέτησή του στην ολομέλεια της Βουλής.

«Συγκεκριμένα τα χρονοδιαγράμματα κύρωσης της Συμφωνίας για να μαντρωθεί ο γειτονικός λαός στο ΝΑΤΟ», δήλωσε από το βήμα τη Βουλής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παράλληλα τόνισε πως «το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ είναι άλλος ένας κρίκος των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στη γειτονιά μας».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας πόση ασφάλεια μπορούν να νιώθουν οι λαοί στα Βαλκάνια και ποια σταθερότητα εξασφαλίζεται σε μία περίοδο που ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ ανοίγουν θέμα αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια.

Μομφές για το Κυπριακό

Σχετικά με το Κυπριακό, σχολίασε ότι δεν γίνεται αυτοί που ανέθρεψαν την τουρκική εισβολή να είναι παράγοντας διαμόρφωσης μίας λύσης.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως το παζάρι για το κυπριακό είναι μέρος των σχεδίων.

Εκτίμησε πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή και όπως σημείωσε αυτό έγινε εμφανές από την ιεράρχηση μεγάλων σχεδίων για την ενέργεια.

Ανοίγει το δρόμο για εκχωρήσεις η Συμφωνία των Πρεσπών

Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΚΚΕ, το γεγονός ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πλασάρεται από την κυβέρνηση ως πρότυπο για άλλες διευθετήσεις και προετοιμάζει το έδαφος και για άλλες αλλαγές συνόρων στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ενισχύει μία εύθραυστη κατάσταση στην Σερβία – Ερζεγοβίνη, αλλά και τον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό.

Δήλωσε ακόμη πως η Ελλάδα, ως “νατοϊκός μεντεσές” των ΗΠΑ στην περιοχή έχει αναλάβει να μπουν και άλλες χώρες στην “στρούγκα” του ΝΑΤΟ.

Απάτη η σταθερότητα του ΝΑΤΟ

Η δήθεν σταθερότητα του ΝΑΤΟ, κατά τον κ. Κουτσούμπα, είναι απάτη αν υπολογιστεί η μεγάλη πολεμική προετοιμασία με το νατοϊκό δόγμα για το πυρηνικό πλήγμα.

«Η κυβέρνηση γίνεται το καλύτερο ‘’βαποράκι’’ των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή γι’ αυτό δεν κρύβουν τη χαρά τους οι αξιωματούχοι που έσπευσαν να χαιρετήσουν την κύρωση της Συμφωνίας από τη Βουλή», σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δεν δίστασε ακόμη να κατηγορήσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «γελοιοποιούνται σε καθημερινή βάση» μιλώντας για συμφωνία εκτός ιμπεριαλισμού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις