Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κατασκεύασε τα δικά σου φωτιστικά!
PLUS

Κατασκεύασε τα δικά σου φωτιστικά!

Τα φωτιστικά και τα πολύφωτα είναι απαραίτητα για κάθε σπίτι. Δεν είναι μόνο η λειτουργική τους πλευρά που τα κάνουν απαραίτητα, αλλά και η διακόσμηση του σπιτιού. Ψάχνεις οικονομικές ιδέες για να αγοράσεις φωτιστικά, αλλά άδικος κόπος; Σου έχω καλύτερη ιδέα: φτιάξτο μόνος σου από καθημερινά πράγματα! Τα υλικά που θα χρειαστείς μπορείς να τα προμηθευτείς από […]

Τα φωτιστικά και τα πολύφωτα είναι απαραίτητα για κάθε σπίτι.

Δεν είναι μόνο η λειτουργική τους πλευρά που τα κάνουν απαραίτητα, αλλά και η διακόσμηση του σπιτιού.

Ψάχνεις οικονομικές ιδέες για να αγοράσεις φωτιστικά, αλλά άδικος κόπος; Σου έχω καλύτερη ιδέα: φτιάξτο μόνος σου από καθημερινά πράγματα!

Τα υλικά που θα χρειαστείς μπορείς να τα προμηθευτείς από οπουδήποτε, με χαμηλό κόστος.

Υλικά

σπάγκος

κόλλα χειροτεχνίας

1 μπαλόνι

1 ανεξίτηλο μαρκαδόρο

λάδι ή βαζελίνη

μία βάση

ακρυλικό χρώμα (αν θέλεις να βάψεις τον σπάγκο)

καλώδιο, ντουί και λάμπα

Κατασκευή

1) Ανακατεύεις καλά την κόλλα χειροτεχνίας με το ακρυλικό χρώμα (αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί) αλλιώς αραιώνεις την κόλλα με λίγο νερό σε ένα μεγάλο δοχείο και βυθίζεις τον σπάγκο μέσα.

2) Φουσκώνεις το μπαλόνι τόσο, ώστε να φτάσει στο επιθυμητό μέγεθος και με τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο σχεδιάζεις δύο κύκλους, ένα στην κορυφή και ένα στο κάτω μέρος του μπαλονιού. Οι δύο κύκλοι δεν θα καλυφθούν με σπάγκο.

3) Ακουμπάς το φουσκωμένο μπαλόνι στη βάση και το αλείφεις ελαφρά με βαζελίνη ή λάδι. Η βάση μπορεί να είναι οτιδήποτε έχει την δυνατότητα να κρατήσει σταθερό το μπαλόνι, όπως ένα δοχείο.  Κρατώντας σταθερή την μια άκρη του σπάγκου, ξεκινάς το τύλιγμα γύρω από το μπαλόνι.

4) Συνεχίζεις να τυλίγεις, μέχρι οι στρώσεις να γίνουν όσο πυκνές πρέπει μεταξύ τους. Φυσικά δεν πρέπει να είναι υπερβολικά αραιές ώστε να μπορούν να κρατήσουν το στρογγυλό τους σχήμα. Αφήνεις το μπαλόνι να στεγνώσει για 24 ώρες.

5) Όταν βεβαιωθείς ότι ο σπάγκος έχει στεγνώσει πάνω στο μπαλόνι, το τσιμπάς με μια καρφίτσα και το αφαιρείς από το εσωτερικό του. Αν υπάρχουν κάποιες ατέλειες, αν το μπαλόνι ξεφουσκώνοντας έχει δημιουργήσει βαθουλώματα, τα διορθώνεις με το χέρι.

6) Τέλος περνάς το καλώδιο με τη λάμπα

Έτσι έχεις ένα φωτιστικό που ταιριάζει σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις