Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Οι πίνακες του Αδόλφου Χίτλερ: Δεν ξέρουν ποιος είναι αληθινός και ποιος ψεύτικος!(pic)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι πίνακες του Αδόλφου Χίτλερ: Δεν ξέρουν ποιος είναι αληθινός και ποιος ψεύτικος!(pic)

Σκίτσα και πίνακες ζωγραφικής που αποδίδονται στον Αδόλφο Χίτλερ κατασχέθηκαν στη Γερμανία λόγω αμφισβητήσεων για την αυθεντικότητά τους, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της Νυρεμβέργης. Συνολικά 63 έργα που έφεραν την υπογραφή “A. H.” ή “Α. Hitler” κατασχέθηκαν, εκ των οποίων 26 επρόκειτο να δημοπρατηθούν το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Διενεργούμε έρευνα στην […]

Σκίτσα και πίνακες ζωγραφικής που αποδίδονται στον Αδόλφο Χίτλερ κατασχέθηκαν στη Γερμανία λόγω αμφισβητήσεων για την αυθεντικότητά τους, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της Νυρεμβέργης.

Συνολικά 63 έργα που έφεραν την υπογραφή “A. H.” ή “Α. Hitler” κατασχέθηκαν, εκ των οποίων 26 επρόκειτο να δημοπρατηθούν το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Διενεργούμε έρευνα στην εισαγγελία της Νυρεμβέργης μετά τις υποψίες για πλαστογράφηση και απόπειρα απάτης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η γενική εισαγγελέας Άντσιε Γκάμπριελς-Γκόρσολκε διευκρινίζοντας ότι στο εξής η έρευνα διενεργείται για να «εξακριβωθεί αν τα έργα είναι πλαστά ή αυθεντικά».

Μόνο πέντε από τα 31 έργα που αναγράφονταν στον κατάλογο του οίκου δημοπρασιών θα διατεθούν τελικά προς πώληση το Σάββατο, επιβεβαίωσε σήμερα 7 Φεβρουαρίου ο οίκος Weidler.

Τα υπόλοιπα 26 έργα σβήστηκαν από τον κατάλογο. Η εισαγγελία κατάσχεσε 37 άλλα, η αυθεντικότητα των οποίων αμφισβητείται επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Στις 24 Ιανουαρίου η αστυνομία κατάσχεσε τρεις ακουαρέλες που αποδίδονται στον Χίτλερ, οι οποίες επρόκειτο να δημοπρατηθούν στο Βερολίνο την ίδια ημέρα έπειτα από αμφιβολίες για την αυθεντικότητά τους.

Δείτε μερικούς από τους πίνακες:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις