Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Υπόθεση Γρηγορόπουλου: Στον Κορκονέα επιρρίπτει όλες τις ευθύνες ο συγκατηγορούμενός του
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Γρηγορόπουλου: Στον Κορκονέα επιρρίπτει όλες τις ευθύνες ο συγκατηγορούμενός του

“Μπορούσε να αποφύγει τον πυροβολισμό” λέει ο Βασίλης Σαραλιώτης, συγκατηγορούμενος του Κορκονέα για την υπόθεση Γρηγορόπουλου. Με την ολοκλήρωση της απολογίας του Επαμεινώνδα Κορκονέα και την αρχή της απολογίας του Βασίλη Σαραλιώτη, συνεχίστηκε το πρωί της Πέμπτης (7/2) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας η δίκη για τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008. Σύμφωνα με πληροφορίες του […]

Υπόθεση Γρηγορόπουλου: Στον Κορκονέα επιρρίπτει όλες τις ευθύνες ο συγκατηγορούμενός του

“Μπορούσε να αποφύγει τον πυροβολισμό” λέει ο Βασίλης Σαραλιώτης, συγκατηγορούμενος του Κορκονέα για την υπόθεση Γρηγορόπουλου.

Με την ολοκλήρωση της απολογίας του Επαμεινώνδα Κορκονέα και την αρχή της απολογίας του Βασίλη Σαραλιώτη, συνεχίστηκε το πρωί της Πέμπτης (7/2) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας η δίκη για τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, ο βασικός κατηγορούμενος της πολύκροτης δίκης κατά την ολοκλήρωση της απολογίας του επανέλαβε τη «συντριβή» του για ότι έγινε.

Επιπλέον, τόνισε ότι θα ήθελε να μην είχε χρειαστεί να λάβει μέρος σε όλο αυτό.

Η απολογία Σαραλιώτη

Από τη δική του πλευρά ο Βασίλης Σαραλιώτης ξεκίνησε «απολογούμενος» αρχικά για την απόσταση που κρατούσε στο Δικαστήριο από τον συγκατηγορούμενό του.

«Εξαιτίας του Επαμεινώνδα Κορκονέα που πυροβόλησε βρίσκομαι εδώ», είπε ο Σαραλιώτης.

Επιπλέον, επανέλαβε: «εγώ δεν πυροβόλησα, κατηγορούμαι άδικα». Στην ερώτηση του Εισαγγελέα αν περιφρονεί τον πρώην συνάδελφό του είπε: «δεν τον περιφρονώ, αυτό που λέω είναι ότι τον πυροβολισμό μπορούσε να τον αποφύγει».

Για τα συναισθήματα του συγκατηγορούμενου του την ώρα του επεισοδίου, είπε ότι δεν μπορεί να καταλάβει αν πήγε για τσαμπουκά ή για να κάνει τη δουλειά του. Ταυτόχρονα δικαιολόγησε το γεγονός ότι τον ακολούθησε πεζός στο σημείο που έγινε η αιματηρή συμπλοκή, εξηγώντας ότι ακολούθησε τον ανώτερο και αρχαιότερό του και πως αυτό ήταν το υπηρεσιακό του χρέος.

Επιπλέον, δήλωσε πως μετά το τραγικό συμβάν, μέσα στο περιπολικό κοίταζε σαστισμένος τον Κορκονέα.

Ακόμη, επανέλαβε ουσιαστικά όσα και εκείνος, ότι δηλαδή ήταν αυτός που χρησιμοποίησε την κρότου λάμψης.

Επιβεβαιώνει πως αμέσως μετά γύρισαν στο Α.Τ. Εξαρχείων, όπου ενημέρωσαν τον Αξιωματικό Υπηρεσίας για τη χρήση όπλου.

Ο ίδιος δηλώνει ότι πληροφορήθηκε πως υπήρξε θύμα από τον πυροβολισμό όταν βρίσκονταν ήδη στη ΓΑΔΑ.

Οι επόμενες δικάσιμοι

Το Δικαστήριο διέκοψε για τις 25 Φεβρουαρίου, όταν και θα συνεχιστεί η απολογία Σαραλιώτη με ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής, ενώ επόμενη ημερομηνία όπως είχαμε σημειώσει είναι η 26η Φεβρουαρίου.

Ακολούθως ορίστηκαν δύο ακόμη ημερομηνίες μέσα στο Μάρτιο για την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων και συγκεκριμένα στις 14 και 26 του μήνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις