Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Βίαιοι Ρομά “κρυμμένοι” πίσω από γιλέκα, ξάφριζαν σπίτια – Του Πέτρου Καρσιώτη
ΕΛΛΑΔΑ

Βίαιοι Ρομά “κρυμμένοι” πίσω από γιλέκα, ξάφριζαν σπίτια – Του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Φορούσαν φωσφοριζέ γιλέκα για να δίνουν την εικόνα των κηπουρών ή των υπαλλήλων ειδικών υπηρεσιών των Δήμων. Με αυτή την αμφίεση, ιδιαίτερα ένας από τη συμμορία, αφού είχε στοχεύσει πολυτελή μονοκατοικία στο Βορειοανατολικά Προάστια, έμπαινε στην αυλή. Έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία του, χωρίς υποψίες από τρίτους, κοντά στις εισόδους, εξακρίβωνε από τους […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Φορούσαν φωσφοριζέ γιλέκα για να δίνουν την εικόνα των κηπουρών ή των υπαλλήλων ειδικών υπηρεσιών των Δήμων.

Με αυτή την αμφίεση, ιδιαίτερα ένας από τη συμμορία, αφού είχε στοχεύσει πολυτελή μονοκατοικία στο Βορειοανατολικά Προάστια, έμπαινε στην αυλή.

Έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία του, χωρίς υποψίες από τρίτους, κοντά στις εισόδους, εξακρίβωνε από τους θορύβους αλλά και με το χτύπημα του κουδουνιού, αν στο εσωτερικό υπήρχαν ένοικοι.

Στην περίπτωση που αυτοί έλειπαν, έκανε σήμα στους συνεργούς του να μπουν κι αυτοί από διάφορα σημεία και ακολουθούσε έρευνα όλων των χωρών και σε κάποιες περιπτώσεις πραγματική… μετακόμιση!

Ένα από τα μέλη της συμμορίας ήταν ο ειδικός των… διαμαντιών!

Με έναν ανιχνευτή στα χέρια περιδιάβαινε όλους τους χώρους για να εντοπίσει τους πανάκριβους πολύτιμους λίθους.

Αν δεν έβρισκαν, σήκωναν ακριβά ρολόγια, αντίκες μεγάλης αξίας και ό,τι άλλο θεωρούσαν αξίας.

Στην περίπτωση δε που τύχαινε να μην είχε γίνει γίνει αντιληπτή η παρουσία ενοίκων, όταν τους έβρισκαν μπροστά τους, τους χτυπούσαν, τους ακινητοποιούσαν και οι συνεργοί συνέχιζαν το πλιάτσικο.

Εκτιμάται ότι η συνολική “λεία” της συμμορίας ανέρχεται στο μισό εκατομμύριο ευρώ!

Η συμμορία αυτή εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία μετά από μεγάλη επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά σε Ζεφύρι και Μενίδι με τη συμμετοχή της ΕΚΑΜ και άλλων υπηρεσιών.

Συνελήφθησαν πέντε Ρομά, μέλη της συμμορίας, ηλικίας 20, 22, 26 και 32 χρόνων, ενώ αναζητούνται άλλοι έξι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, και διακεκριμένες κλοπές.

Όπως προέκυψε, οι δράστες είχαν συστήσει από διμήνου και πλέον την εγκληματική ομάδα.

Η σπείρα, λέει η Αστυνομία, χρησιμοποιούσε ως “επιχειρησιακό” όχημα ένα κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει από τυχαία οχήματα αμέσως πριν την τέλεση των κλοπών ή εναλλακτικά χρησιμοποιούσαν πλάστες πινακίδες από αυτοκίνητο ιδίου τύπου.

Στη συνέχεια, μετέβαιναν σε περιοχές που διέθεταν πολυτελείς μονοκατοικίες και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες εντόπιζαν τον στόχο – μονοκατοικία και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, εισέρχονταν σε αυτές.

Στις περιπτώσεις που οι ένοικοι βρίσκονταν εντός της οικίας, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία για να τους ακινητοποιήσουν και να συνεχίσουν την έρευνα του χώρου. Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων όπως αντίκες, ασημικά και βάζα τα διοχέτευαν σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν 55 περιπτώσεις κλοπών και ληστειών.

Από έρευνες σε οικίες, καταστήματα και αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από ρολόγια, χρυσαφικά, τιμαλφή, ασημικά, ηλεκτρονικές συσκευές και παιχνιδομηχανές, τρία κυνηγετικά όπλα, ένα περίστροφο, δύο πιστόλια τύπου REPLIK, μία πτυσσόμενη ράβδος, τέσσερα μαχαίρια, 44 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δύο γεμιστήρες, ανιχνευτής διαμαντιών, 20.931 ευρώ, ένα κλεμμένο διαβατήριο και πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις