Συναγερμός στην ΕΛΑΣ – Ομηρία με καλάσνικοφ σε τράπεζα στην πλατεία Αττικής

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ – Ομηρία με καλάσνικοφ σε τράπεζα στην πλατεία Αττικής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου Καρσιώτη Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία μετά τη γνωστοποίηση των στοιχείων της απόπειρας ληστείας υποκαταστήματος τράπεζας στην πλατεία Αττικής από δύο κουκουλοφόρους, ένας εκ των οποίων κρατούσε καλάσνικοφ. Το σχέδιο προέβλεπε ομηρία των υπαλλήλων Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, οι δύο ένοπλοι, έδρασαν βάσει λεπτομερούς σχεδίου, που προέβλεπε ενέδρα, αιφνιδιασμό και ομηρία των […]

07.02.2019 | 08:00

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία μετά τη γνωστοποίηση των στοιχείων της απόπειρας ληστείας υποκαταστήματος τράπεζας στην πλατεία Αττικής από δύο κουκουλοφόρους, ένας εκ των οποίων κρατούσε καλάσνικοφ.

Το σχέδιο προέβλεπε ομηρία των υπαλλήλων

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, οι δύο ένοπλοι, έδρασαν βάσει λεπτομερούς σχεδίου, που προέβλεπε ενέδρα, αιφνιδιασμό και ομηρία των πρώτων υπαλλήλων που θα έφθαναν στο υποκατάστημα!

Εγκατέλειψαν όταν ειδοποιήθηκε η ΕΛΑΣ

Και πράγματι αρκετά από τα μέρη του σχεδίου εξελίχθηκαν όπως είχαν σχεδιασθεί, όμως οι κακοποιοί εγκατέλειψαν την επιχείρηση όταν χτύπησε ο συναγερμός και κατάλαβαν ότι πλησιάζει η Αστυνομία!

Όλα εκτυλίχθηκαν στις 8 παρά 10 το πρωί της Τετάρτης.

Καλά “διαβασμένοι” οι επίδοξοι ληστές

Η αυτοψία των αστυνομικών της ασφάλειας έδειξε ότι οι δράστες, καλά διαβασμένοι, είχαν περάσει στον ακάλυπτο, όπου βρίσκεται η βοηθητικής πόρτα από την οποία μπαίνουν οι πρώτοι υπάλληλοι κάθε μέρα.

Πετάχτηκαν ξαφνικά μπροστά τους

Την ώρα που εμφανίστηκαν, πετάχτηκαν μπροστά τους οι ένοπλοι.

Τους πήραν ομήρους και μπήκαν μαζί τους

Τους πήραν και τους δύο ομήρους και τους υποχρέωσαν να ανοίξουν και να μπουν μαζί τους στο εσωτερικό της τράπεζας, χωρίς βέβαια να ηχήσει συναγερμός.

Τους έδεσαν σε πολυθρόνες

Όταν οι υπάλληλοι- ο ένας διευθυντικό στέλεχος- έφθασαν στο εσωτερικό οι κουκουλοφόροι, τους υποχρέωσαν να καθίσουν σε πολυθρόνες και ένας από τους δύο τους έδεσε σε χέρια και πόδια.

Στόχος το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου

Είχαν πει, κατά τις ίδιες πληροφορίες από την αρχή, ότι στόχος τους ήταν η απόσπαση του κωδικού με τον οποίο ανοίγει το χρηματοκιβώτιο.

Στόχευαν σε πολλά μετρητά

Που σημαίνει ότι η επιδίωξή τους ήταν να σηκώσουν από εκεί εκατομμύρια ευρώ και όχι να περιοριστούν στα χρήματα που υπάρχουν συνήθως στα ταμεία για τις τρέχουσες ανάγκες.

Όμως, υπό συνθήκες που δεν έχουν διευκρινισθεί, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Έσπευσαν να εγκαταλείψουν

Οι κουκουλοφόροι αντελήφθησαν ότι πλησίαζαν μοτοσυκλετιστές της ΔΙ.ΑΣ και έσπευσαν να εγκαταλείψουν στην τράπεζα δεμένους τους υπαλλήλους και να βγουν έξω.

Οι αστυνομικοί είχαν οπτική επαφή μαζί τους στο δρόμο, αλλά ένα τυχαίο συμβάν ευνόησε τη διαφυγή των ενόπλων κουκουλοφόρων.

Ευνοήθηκαν λόγω της στάσης του τρόλεϊ 

Εκεί τη στιγμή αποβιβάστηκαν πολλοί επιβάτες από τρόλεϊ με αποτέλεσμα οι ληστές, αφού έβγαλαν τις κουκούλες να… χαθούν μέσα στον κόσμο.

Φοβήθηκαν ανταλλαγή πυροβολισμών

Η παρουσία των πολιτών ήταν απαγορευτική για τους αστυνομικούς να συνεχίζουν, φοβούμενοι ανταλλαγή πυροβολισμών και τραυματισμό επιβατών του τρόλεϊ.

Οι καταθέσεις των θυμάτων

Χρήσιμα στοιχεία για τους δράστες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας επιχειρούν να αντλήσουν από τους δύο υπαλλήλους που κρατήθηκαν όμηροι και δεμένοι καθώς είναι οι μόνοι που ήρθαν σε επαφή μαζί τους και τους άκουσαν να μιλάνε.

Καρέ – καρέ τα βίντεο κοντά στην τράπεζα

Παράλληλα, εξετάζονται τα βίντεο τόσο στο εσωτερικό της τράπεζας όσο και στους γύρω δρόμους ιδιαίτερα εκεί που ανακατεύτηκαν με τους επιβάτες τους τρόλεϊ όταν είχαν βγάλει τους κουκούλες μήπως αναγνωριστούν.

Exit mobile version