Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κρίσιμη η μέρα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες – Ο Παπαχριστόπουλος καλείται να αποφασίσει
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίσιμη η μέρα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες – Ο Παπαχριστόπουλος καλείται να αποφασίσει

Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς στις 10:00 συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με κύριο θέμα το αυτό του Θανάση Παπαχριστόπουλου Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «πήρε πρωτοβουλία ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, και συγκαλεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα για να αποφασίσει […]

Κρίσιμη-η-μέρα-για-τους-Ανεξάρτητους-Έλληνες.

Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς στις 10:00 συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με κύριο θέμα το αυτό του Θανάση Παπαχριστόπουλου

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «πήρε πρωτοβουλία ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, και συγκαλεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα για να αποφασίσει για τον κ. Παπαχριστόπουλο»

«Είναι μια αποφασιστική κίνηση του Πάνου Καμμένου, πριν από την επικύρωση του πρωτόκολλου εισδοχής στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο κ. Τοσουνίδης.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος θα κληθεί σήμερα να απαντήσει εάν αυτή την φορά θα κάνει πράξη την δέσμευσή του για παραίτηση και επιστροφή της έδρας στο κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαχριστόπουλος έδωσε νέα ολιγοήμερη παράταση στην παραίτησή του, έως την Παρασκευή προκειμένου να ψηφίσει πρώτα υπέρ της κύρωσης του Πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Την ίδια ώρα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο διαγραφής του κ. Παπαχριστόπουλου, εάν η πλειοψηφία της ΚΟ το απαιτήσει στην σημερινή συνεδρίαση.

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να παραδοθεί και η «ετυμηγορία» της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής αναφορικά με την τύχη της ΚΟ των ΑΝΕΛ εάν μείνει με 5 βουλευτές.

Αν ο κ. Παπαχριστόπουλος παραιτηθεί τότε η έδρα του πηγαίνει στον κ. Τέρενς Κουίκ που είναι πιθανό να την κρατήσει και να ανεξαρτητοποιηθεί.

Σε αυτό το ενδεχόμενο η ΚΟ των ΑΝΕΛ μένει με πέντε βουλευτές.

Οι 4 έχουν εκλεγεί με το κόμμα του Πάνου Καμμένου και ο Αριστείδης Φωκάς με την Ένωση Κεντρώων. Σύμφωνα με την δεύτερη παράγραφο του άρθρου 15 του Κανονισμού της Βουλής προβλέπει ως κατώτατο όριο διατήρησης ΚΟ τους 5 βουλευτές, αρκεί όμως αυτοί να έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα.

Δείτε ακόμη:

Θανάσης-Παπαχριστόπουλος.jpg

«Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος είναι πολιτικά ηλίθιος» (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις