Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Η πιο βλαβερή τροφή για την υγεία της καρδιάς
ΥΓΕΙΑ

Η πιο βλαβερή τροφή για την υγεία της καρδιάς

Η καρδιά θεωρείται ο πυρήνας της ζωή μας και αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος για να την προσέχουμε καθημερινά. Για μια υγιή καρδιά επιβάλλεται μια σωστή διατροφή, ένα υγιές βάρος, αρκετή άσκηση και καθόλου κάπνισμα. Τα όσπρια, ο καφές, το τσάι, τα μανιτάρια, τα Ω-3 λιπαρά οξέα και οι τροφές με βιταμίνη Β12 έχουν σημαντικά […]

Η πιο βλαβερή τροφή για την υγεία της καρδιάς

Η καρδιά θεωρείται ο πυρήνας της ζωή μας και αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος για να την προσέχουμε καθημερινά.

Για μια υγιή καρδιά επιβάλλεται μια σωστή διατροφή, ένα υγιές βάρος, αρκετή άσκηση και καθόλου κάπνισμα.

Τα όσπρια, ο καφές, το τσάι, τα μανιτάρια, τα Ω-3 λιπαρά οξέα και οι τροφές με βιταμίνη Β12 έχουν σημαντικά οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία.

Όπως τονίζουν οι καρδιολόγοι η μοναδική τροφή που απειλεί την υγεία της καρδιάς μας είναι η ζάχαρη.

Η επίδραση της ζάχαρης στην υγεία της καρδιάς είναι καταστροφική και την επιβαρύνουν, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η ζάχαρη που βρίσκεται στα γλυκά, τα αναψυκτικά, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τις σάλτσες και τα έτοιμα γεύματα προωθεί τη συσσώρευση πλάκας στα αιμοφόρα αγγεία αυξάνοντας τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Πολλές έρευνες έχουν συνδέσει τη ζάχαρη με υψηλή αρτηριακή πίεση, χαμηλά επίπεδα καλής χοληστερόλης και υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων τα οποία συμβάλλουν στις καρδιοπάθειες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά η ημερήσια πρόσληψη ζάχαρης να μην ξεπερνά το 10% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων καθώς αποτελούν βασικό παράγοντα κινδύνου για την καρδιοπάθεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις