Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / «Start to Talk” – Σποτάκι “γροθιά στο στομάχι” για την παιδική σεξουαλική βία
ΕΛΛΑΔΑ

«Start to Talk” – Σποτάκι “γροθιά στο στομάχι” για την παιδική σεξουαλική βία

Νέα καμπάνια με τίτλο «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή» του Συμβουλίου της Ευρώπης, αποσκοπεί στην ενημέρωση και καταπολέμηση της παιδικής και εφηβικής σεξουαλικής κακοποίησης  Στην καμπάνια, συμμετέχουν η γενική γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η γενική γραμματεία Αθλητισμού. Στο πλαίσιο αυτό, μεταγλωττίστηκε τηλεοπτικό σποτ για την παιδική και εφηβική σεξουαλική κακοποίηση στον αθλητισμό και, όπως αναφέρει το […]

Start to Talk καμπάνια

Νέα καμπάνια με τίτλο «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή» του Συμβουλίου της Ευρώπης, αποσκοπεί στην ενημέρωση και καταπολέμηση της παιδικής και εφηβικής σεξουαλικής κακοποίησης 

Στην καμπάνια, συμμετέχουν η γενική γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η γενική γραμματεία Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, μεταγλωττίστηκε τηλεοπτικό σποτ για την παιδική και εφηβική σεξουαλική κακοποίηση στον αθλητισμό και, όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σημερινή ανακοίνωσή του, το σχετικό βίντεο θα προβληθεί ως μήνυμα κοινωνικού περιεχομένου από τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας, με την έγκριση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με έρευνες περίπου ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής βίας

Αυτό περιλαμβάνει σεξουαλικά αγγίγματα, βιασμό, σεξουαλική παρενόχληση, έκθεση, παραπλάνηση, εκμετάλλευση στην πορνεία και την πορνογραφία, σεξουαλικό εκβιασμό και διαδικτυακό εκφοβισμό και εξαναγκασμό.

Επίσης, το 1/3 των παιδιών που έχουν δεχτεί σεξουαλική βία (θύματα) δεν μιλούν ποτέ.

Τα μικρότερα ή παιδιά με αναπηρίες δεν αναγνωρίζουν τη σεξουαλική βία και νιώθουν ντροπή και ενοχές. Άλλα παιδιά φοβούνται ότι δεν θα γίνουν πιστευτά ή φοβούνται ότι, εάν μιλήσουν, θα υποστούν αντίποινα ή αρνητικές συνέπειες εκείνα ή η οικογένειά τους, ή η φήμη τους ή η καριέρα τους.

Ακόμη, κάποια παιδιά δεν ξέρουν σε ποιον πρέπει να μιλήσουν, φοβούνται ότι αν μιλήσουν αυτό θα θεωρηθεί αδυναμία, τη στιγμή που οι αθλητές πρέπει να είναι δυνατοί.

Άλλα παιδιά πιστεύουν ότι βρίσκονται σε μια πραγματική σχέση με το θύτη τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις