Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταγγελίες ναυτεργατών στην ΠΕΝΕΝ
ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελίες ναυτεργατών στην ΠΕΝΕΝ

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) έλαβε πριν από μέρες μια καταγγελία ναυτεργατών για τη ναυτιλιακή εταιρεία KERKYRA LINES. Η καταγγελία έχει σχέση με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, μέσω των οποίων η εταιρεία επιχειρεί την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ειδικότερα την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων για τους Πλοιάρχους και Μηχανικούς των πλοίων της. Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ και […]

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) έλαβε πριν από μέρες μια καταγγελία ναυτεργατών για τη ναυτιλιακή εταιρεία KERKYRA LINES.

Η καταγγελία έχει σχέση με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, μέσω των οποίων η εταιρεία επιχειρεί την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ειδικότερα την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων για τους Πλοιάρχους και Μηχανικούς των πλοίων της.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ και εκπρόσωπός της μετά από έλεγχο στην γραμμή, επιβεβαίωσε πλήρως την αξιοπιστία των καταγγελιών.

Αποδείχθηκε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία για να καλύψει την παρανομία, επιβάλλει στους ανώτερους αξιωματικούς των πλοίων της την υπογραφή τους και να καταθέσουν στο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας επιστολή ότι δήθεν τους έχει καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων.

Η συγκεκριμένη καταστρατήγηση της ΣΣΕ αποτελεί συνέχεια μιας σειράς αυθαίρετων ενεργειών από τους πλοιοκτήτες της γραμμής, καταγγέλλει η ΠΕΝΕΝ.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ απαιτεί την άμεση καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους παραπάνω ναυτεργάτες και δηλώνει την πρόθεσή της να παρέμβει αγωνιστικά στην περίπτωση κατά την οποία δεν συμμορφωθεί η εταιρεία με τα προβλεπόμενα στην ΣΣΕ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις