Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Συνεχίζεται η απάτη με τα “τροχαία” – Βούλγαροι απέσπασαν πάνω από 12.000 ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται η απάτη με τα “τροχαία” – Βούλγαροι απέσπασαν πάνω από 12.000 ευρώ

Του Πέτρου Καρσιώτη Στη Νεάπολη και στη Σκάλα Λακωνίας, ομάδες αστυνομικών πραγματοποιούσαν ενημερωτικές διαλέξεις και μοίραζαν φυλλάδια σε πολίτες για το πώς θα αποφεύγουν τις απάτες από επιτήδειους. Τις ίδιες ώρες, στη Θεσσαλονίκη, οι εκεί αστυνομικοί, έφθαναν στην ταυτότητα δύο Βουλγάρων, οι οποίοι είχαν υφαρπάξει μεγάλα ποσά με απάτες περί δήθεν τροχαίων! Στα ίχνη των […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στη Νεάπολη και στη Σκάλα Λακωνίας, ομάδες αστυνομικών πραγματοποιούσαν ενημερωτικές διαλέξεις και μοίραζαν φυλλάδια σε πολίτες για το πώς θα αποφεύγουν τις απάτες από επιτήδειους.

Τις ίδιες ώρες, στη Θεσσαλονίκη, οι εκεί αστυνομικοί, έφθαναν στην ταυτότητα δύο Βουλγάρων, οι οποίοι είχαν υφαρπάξει μεγάλα ποσά με απάτες περί δήθεν τροχαίων!

Στα ίχνη των δύο δραστών

Οι τελευταίοι, λοιπόν, βρίσκονται στα ίχνη των δύο αλλοδαπών, οι οποίοι, όπως ανακοινώθηκε, εμπλέκονται σε περιπτώσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών.

Τα στοιχεία ταυτοποιήθηκαν, αυτοί είναι άφαντοι

Πρόκειται για δύο άνδρες,  ηλικίας 24 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και συνεργών τους, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Από τα μέσα Ιουλίου η δράση τους

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, από τα μέσα Ιουλίου 2018 έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, εξαπάτησαν ηλικιωμένους σε πέντε  περιπτώσεις, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικών τους προσώπων σε τροχαία ατυχήματα, αποσπώντας συνολικά 12.600 ευρώ.

Η γνωστή εδώ και χρόνια μέθοδος

Πρόκειται για τη γνωστή, εδώ και πολύ καιρό, μέθοδο, που εκπορεύτηκε από Βούλγαρους επιτήδειους και υιοθετήθηκε και από άλλους.

Άγνωστος τηλεφωνεί συνήθως μεταμεσονύκτιες ώρες σε σπίτια με βάση τηλεφωνικό κατάλογο.

Ισχυρίζεται ότι είναι αστυνομικός

Ισχυρίζεται συνήθως ότι είναι αστυνομικός. Βάζοντας κάποιο άτομο να οδύρεται μέσα στο δωμάτιο για να πιστέψει το θύμα στην άλλη άκρη του τηλεφώνου ότι είναι ο γιος η ο εγγονός,ισχυρίζεται τα περί τροχαίων.

“Συγγενής σας προκάλεσε σοβαρό τροχαίο”

Ότι δηλαδή, το δικό τους πρόσωπο προκάλεσε σοβαρό ή θανατηφόρο δυστύχημα.

Αρκούν κάποιες χιλιάδες ευρώ

Προσθέτει ότι για να αποφευχθεί η δικαστική εμπλοκή… αρκούν κάποιες χιλιάδες ευρώ!

Πολλοί κλείνουν το τηλέφωνο, άλλοι όμως…

Έτσι, πολλοί κλείνουν το τηλέφωνο, άλλοι όμως, που πανικοβάλλονται περισσότερο, δίνουν χρήματα συναισθηματικά φορτισμένοι και τρομοκρατημένοι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις