Πάπας Φραγκίσκος – Μεγάλος Ιμάμης των ΗΑΕ: Το περίεργο φιλί που έγινε viral (pic)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Φραγκίσκος – Μεγάλος Ιμάμης των ΗΑΕ: Το περίεργο φιλί που έγινε viral (pic)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ένα περίεργο… φιλί έδωσαν ο Πάπας Φραγκίσκος με τον Μεγάλο Ιμάμη του αλ Άζχαρ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Και μπορεί στην αρχή όλοι να νόμιζαν πως ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Ιμάμης μπερδεύτηκαν, ωστόσο το φιλί αυτό δόθηκε επί τούτου. Δίνοντας με αυτό το φιλί ένα μήνυμα αγάπης, ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Αλ Αζχαρ […]

06.02.2019 | 06:50

Ένα περίεργο… φιλί έδωσαν ο Πάπας Φραγκίσκος με τον Μεγάλο Ιμάμη του αλ Άζχαρ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Και μπορεί στην αρχή όλοι να νόμιζαν πως ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Ιμάμης μπερδεύτηκαν, ωστόσο το φιλί αυτό δόθηκε επί τούτου.

Δίνοντας με αυτό το φιλί ένα μήνυμα αγάπης, ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Αλ Αζχαρ καταδίκασαν κάθε διάκριση εις βάρος των θρησκευτικών μειονοτήτων ζητώντας να υπάρξει αδελφοσύνη σε ένα κείμενο που υπέγραψαν τη Δευτέρα το απόγευμα.

Ο ποντίφικας, ντυμένος στα λευκά, και ο σεΐχης Άχμεντ αλ Τάγεμπ, ντυμένος στα μαύρα, εμφανίστηκαν στο μεγάλο τέμενος Ζάγεντ.

Αφού μίλησαν στον λαό, στην συνέχεια αγκαλιάστηκαν στη σκηνή και φιλήθηκαν έτσι.

Πολλοί παρατηρητές, βλέποντας αυτή την εικόνα από την εκδήλωση πίστεψαν πως πρόκειται απλά για μία πράξη αγάπης, καθώς ο ένας φίλησε τον άλλον λίγο πιο πάνω από τα χείλη.

Πάντως από την πλευρά του RT ανέφερε πως δεν πρόκειται για φιλί, καθώς ο ποντίφικας και ο ιμάμης άγγιξαν απλά τις μύτες τους.

Όπως και να έχει, η φωτογραφία έγινε viral και συζητήθηκε ποικιλοτρόπως.

https://twitter.com/reuterspictures/status/1092470783866216450

https://twitter.com/fhurtado/status/1092583265137917952

Πρόθυμος να μεσολαβήσει για τη Βενεζουέλα δηλώνει ο πάπας Φραγκίσκος

Διατεθειμένος να μεσολαβήσει στην πολιτική κρίση που μαίνεται στη Βενεζουέλα είναι το Βατικανό, δήλωσε ο Φραγκίσκος, με την προϋπόθεση ότι τη διαμεσολάβηση θα ζητήσουν και οι δύο πλευρές.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο αεροσκάφος κατά την επιστροφή του από το Άμπου Ντάμπι, ο ποντίφικας επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, του απέστειλε επιστολή, ωστόσο τόνισε ότι δεν την έχει διαβάσει ακόμη.

Ο Μαδούρο δήλωσε στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyTG24 πως έγραψε στον πάπα Φραγκίσκο για να ζητήσει τη βοήθεια και μεσολάβησή του «σε μια διαδικασία διευκόλυνσης και ενίσχυσης του διαλόγου».

Σε ερώτηση για μια ενδεχόμενη απευθείας προσπάθεια διαμεσολάβησης από το Βατικανό, ο πάπας τόνισε: «Θα διαβάσω την επιστολή και θα δω τι μπορεί να γίνει, αλλά αρχική προϋπόθεση είναι οι δύο πλευρές να ζητήσουν τη διαμεσολάβηση. Είμαστε πρόθυμοι», δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Exit mobile version