Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κάθε τέλος και αρχή: Τα 6 στάδια ενός χωρισμού
PLUS

Κάθε τέλος και αρχή: Τα 6 στάδια ενός χωρισμού

Για εσάς τους φρεσκοχωρισμένους, ορίστε τα 6 στάδια ενός “αξιοπρεπή” χωρισμού! Άγνοια Έχεις μόλις χωρίσει και δεν ξέρεις ποιός είσαι, που βρίσκεσαι. Η καθημερινότητά σου, οι συνήθειες, οι τρόποι που είχες βρεί για να περνάς τη μέρα σου, έχουν πια χαθεί. Είναι σαν νά ‘χεις κόψει το κάπνισμα, τον καφέ, το αλκοόλ ή όλα ταυτόχρονα, […]

στάδια χωρισμού

Για εσάς τους φρεσκοχωρισμένους, ορίστε τα 6 στάδια ενός “αξιοπρεπή” χωρισμού!

Άγνοια

Έχεις μόλις χωρίσει και δεν ξέρεις ποιός είσαι, που βρίσκεσαι. Η καθημερινότητά σου, οι συνήθειες, οι τρόποι που είχες βρεί για να περνάς τη μέρα σου, έχουν πια χαθεί. Είναι σαν νά ‘χεις κόψει το κάπνισμα, τον καφέ, το αλκοόλ ή όλα ταυτόχρονα, και νά ‘χεις αρχίσει και γυμναστική.

Άρνηση

Ο εγκέφαλος σου αρνείται να δεχτεί την νέα κατάσταση, συνεχίζοντας να αντιδρά σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Δεν είναι τίποτα, διαφορά φάσης λέγεται κι αν είσαι αργόστροφος κρατάει λίγο παραπάνω. Είναι η φάση που στέλνεις ακόμα μηνύματα για καλημέρα, παίρνεις τηλέφωνο να βγείτε το βράδυ. Προφανώς δεν απαντάει ποτέ και πουθενά.

Γέλιο

Έχεις βαρεθεί να σε κοροϊδεύουν οι φίλοι σου για το πόσο καιρό πια μπορεί να είσαι κολλημένος/η, έτσι αποφασίζεις να βγεις έξω και να περάσεις καλά. Και τα καταφέρνεις, πολύ γέλιο, φλερτ και αλκοόλ, αν και το επόμενο πρωί ξαναενεργοποιείς τη φραγή για την επόμενη βδομάδα.

Η φόρμα

Είναι η φάση που φοράς από το πρωί μέχρι το βράδυ μία φόρμα (έχει ξεφτίσει πάνω σου) και δεν έχεις διάθεση να κάνεις τίποτα, παρά να κάθεσαι στον καναπέ σου έχοντας γίνει το τηλέφωνο το τρίτο σου αφτί, τρώγοντας όλα τα ανθυγιεινά που υπάρχουν.

Συνείδηση

Εδώ έχεις αρχίσει και καταλαβαίνεις ότι αυτό που κάνεις δεν ωφελεί κάπου και προτιμάς να κλειστείς λίγο στον εαυτό σου μπαίνοντας στον αυτόματο σιωπηλά.

Προχωράς

Εδώ οι μέρες και τα λεπτά απλώς περνούν βαρετά και ήσυχα. Αφού τα έχεις βάλει όλα κάτω και λογικά πλέον σου φαίνονται όλα μακρινά, είσαι έτοιμος να συνεχίσεις μόνος / η σου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις