Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων στη Βόρεια Ελλάδα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων στη Βόρεια Ελλάδα

Από τις 28 Ιανουαρίου έχουν στήσει μπλόκα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, σε διάφορα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας. Συγκεκριμένα, ζητούν τετραμερή συνάντηση, από τον πρωθυπουργο ή έστω τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης. Σήμερα αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, Γιάννης Τουρτούρας δήλωσε: “Στην τελευταία μας σύσκεψη στη Νίκαια αποφασίσαμε […]

κινητοποιησεις

Από τις 28 Ιανουαρίου έχουν στήσει μπλόκα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, σε διάφορα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας.

Συγκεκριμένα, ζητούν τετραμερή συνάντηση, από τον πρωθυπουργο ή έστω τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης.

Σήμερα αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, Γιάννης Τουρτούρας δήλωσε: “Στην τελευταία μας σύσκεψη στη Νίκαια αποφασίσαμε ομόφωνα να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, αρχής γενομένης από σήμερα και να καλέσουμε σε τετραμερή συνάντηση τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομικών και Εργασίας, προκειμένου να δούμε τα θέματά μας ολοκληρωμένα”

Eπισήμανε επίσης, ότι σήμερα οι Σερραίοι αγρότες πραγματοποίησαν συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Θεσσαλονίκη.

Αργότερα το μεσημέρι θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του οδοστρώματος στη διασταύρωση στο Σιδηρόκαστρο, έξω από το Λευκώνα και επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών.

Το αγροτικό μπλόκο στο σημείο έχει στηθεί από τις 28 Ιανουαρίου και κατά διαστήματα πραγματοποιούνται συμβολικοί αποκλεισμοί, ενώ τελικός προορισμός είναι το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

Τρακτέρ στους δρόμους του Λαγκαδά

Σε συμβολικές καταλήψεις του δημαρχείου, της εφορίας και υποκαταστήματος κεντρικής τράπεζας στο Λαγκαδά, προχώρησαν από τις 11 το πρωί, αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής.

Ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης γνωστοποίησε ότι αργότερα το μεσημέρι οι συμμετέχοντες στη σημερινή κινητοποίηση στον Λαγκαδά θα συνεδριάσουν προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους για το εάν τελικά θα στήσουν αγροτικό μπλόκο στο Δερβένι.

Στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης πρόκειται να καταθέσουν άμεσα το νέο τους καταστατικό αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε πρόσφατη συνάντησή τους, υπέγραψαν τα απαιτούμενα έγγραφα, προκειμένου να συστήσουν Ομοσπονδία και έτσι να είναι ένα θεσμικό όργανο και όχι απλώς μιας Συντονιστική Επιτροπή στην περιοχή.

Στη δυτική Μακεδονία, αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Καστοριά προχωρούν σε αποκλεισμό της εφορίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις