Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταγγελία στο ΕΣΡ για το blackface στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου
ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία στο ΕΣΡ για το blackface στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου

Οργάνωση έκανε καταγγελία στο ΕΣΡ για το blackface στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου Η οργάνωση Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity και το Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικανικής Τέχνης και Πολιτισμών ANASA κατέθεσαν καταγγελία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σχετικά με το περιεχόμενο της εκπομπής «Ευτυχείτε» της Κατερίνας Καινούργιου στο κανάλι «Open Beyond», την Παρασκευή 25/01/2019. Αναλυτικά […]

Καταγγελία στο ΕΣΡ για το blackface στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου

Οργάνωση έκανε καταγγελία στο ΕΣΡ για το blackface στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου

Η οργάνωση Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity και το Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικανικής Τέχνης και Πολιτισμών ANASA κατέθεσαν καταγγελία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σχετικά με το περιεχόμενο της εκπομπής «Ευτυχείτε» της Κατερίνας Καινούργιου στο κανάλι «Open Beyond», την Παρασκευή 25/01/2019.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την καταγγελία

Συγκεκριμένα σε σκετς στη στήλη «Διλήμματα», εμφανίστηκε λευκή ηθοποιός βαμμένη με μαύρη μπογιά, για να υποδυθεί γυναίκα αφρικανικής καταγωγής. Σαν να μην αρκούσε αυτό, προκειμένου να υποδυθεί την γυναίκα αφρικανικής καταγωγής η συγκεκριμένη ηθοποιός, φόρεσε ένα εφαρμοστό λεοπάρ ρούχο, διαιωνίζοντας επιπλέον το στερεότυπο της υπερσεξουαλικής μαύρης γυναίκας της ζούγκλας.

Απόσπασμα του σκετς μετά προβλήθηκε στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά («για την Παρέα»). Και στις δύο εκπομπές οι παρουσιαστές καθώς και οι συνεργάτες τους φάνηκαν να διασκεδάζουν με το γεγονός.

Ο κ. Μουτσινάς μάλιστα συνόδευσε το σχολιασμό του χορεύοντας στο πλατό υπό τους ήχους του περιβόητου τραγουδιού της τραγουδίστριας Τσίλα «Μαύρη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις