Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ανθρώπινο χέρι πίσω από την τραγωδία στη Γαλλία – Συνελήφθη μια γυναίκα, 8 οι νεκροί (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανθρώπινο χέρι πίσω από την τραγωδία στη Γαλλία – Συνελήφθη μια γυναίκα, 8 οι νεκροί (vid)

Τραγωδία στη Γαλλία από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφη πολυκατοικία του Παρισιού τη νύχτα της Δευτέρας  Οι νεκροί είναι οκτώ και οι τραυματίες 30. Η εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι μία κάτοικος του κτιρίου συνελήφθη και τέθηκε προσωρινά υπό κράτηση. “Ένα άτομο συνελήφθη, πρόκειται για μία γυναίκα, και αυτή έχει τεθεί προσωρινά υπό κράτηση”, […]

Γαλλία φωτιά πολυκατοικία

Τραγωδία στη Γαλλία από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφη πολυκατοικία του Παρισιού τη νύχτα της Δευτέρας 

Οι νεκροί είναι οκτώ και οι τραυματίες 30.

Η εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι μία κάτοικος του κτιρίου συνελήφθη και τέθηκε προσωρινά υπό κράτηση.

“Ένα άτομο συνελήφθη, πρόκειται για μία γυναίκα, και αυτή έχει τεθεί προσωρινά υπό κράτηση”, δήλωσε ο εισαγγελέας Ρεμί Ετζι.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για “κάτοικο” του κτιρίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι άρχισε έρευνα για “εκούσια καταστροφή με εμπρησμό που προκάλεσε θανάτους”.

Έπειτα από πέντε ώρες προσπάθειας οι πυροσβέστες κατάφεραν εν τέλει να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται έξι πυροσβέστες. Περίπου 50 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το κτίριο αυτό με τη βοήθεια των πυροσβεστών, χρησιμοποιώντας τις ειδικές σκάλες της πυροσβεστικής.

Ωστόσο “ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί καθώς δεν έχουν γίνει ακόμη αναγνωριστικές επιχειρήσεις στους τελευταίους ορόφους του κτιρίου, όπου η φωτιά ήταν πολύ μεγάλη”, διευκρίνισε μιλώντας στο AFP εκπρόσωπος των πυροσβεστών που βρισκόταν εκεί.

“Το Παρίσι θρηνεί σήμερα το πρωί”, “ο απολογισμός είναι τραγικός”, αντέδρασε σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, η οποία σημείωσε ότι θα επισκεφθεί τον τόπο του τραγικού συμβάντος “νωρίς σήμερα το πρωί”.

Η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα προς το παρόν, ξέσπασε γύρω στη 01:00 τοπική ώρα το πρωί.

Ορισμένοι κάτοικοι του οκταώροφου κτιρίου της δεκαετίας του 1970 στην οδό Ερλανζέ, κατέφυγαν στην ταράτσα του για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν επίσης δύο γειτονικά κτίρια.

Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς μετείχαν περίπου 200 πυροσβέστες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις