Αθήνα

°C

Πέμπτη

15

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κωμωδία, αυστηρά για ενήλικες – Ζουράρις: Συνεχίζω με τον Καμμένο, αλλά είμαι ΣΥΡΙΖΑ!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωμωδία, αυστηρά για ενήλικες – Ζουράρις: Συνεχίζω με τον Καμμένο, αλλά είμαι ΣΥΡΙΖΑ!

Μια παγκόσμια πρωτοτυπία στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει και η Νέα Δημοκρατία Δύο μέλη του, οι Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος «ανήκουν» σε δύο κοινοβουλευτικές ομάδες. Τυπικά παραμένουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του Πάνου Καμμένου, διατηρώντας τον αριθμό «πέντε», ουσιαστικά με τις επιστολές τους στη Βουλή, με τις οποίες ζητούν να προσμετρώνται οι ψήφοι τους σ’ […]

Κώστας-Ζουράρις.jpg

Μια παγκόσμια πρωτοτυπία στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει και η Νέα Δημοκρατία

Δύο μέλη του, οι Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος «ανήκουν» σε δύο κοινοβουλευτικές ομάδες.

Τυπικά παραμένουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του Πάνου Καμμένου, διατηρώντας τον αριθμό «πέντε», ουσιαστικά με τις επιστολές τους στη Βουλή, με τις οποίες ζητούν να προσμετρώνται οι ψήφοι τους σ’ αυτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας στα νομοσχέδια που θα φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση, μονιμοποιώντας επί της ουσίας την πλειοψηφία.

Τον μόνο αστερίσκο βάζει ο Κώστας Ζουράρις, ο οποίος δεν ψηφίζει τη συνθήκη προσχώρησης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Με τη στάση τους οι  Ζουράρις και Παπαχριστόπουλος -μαζί με τους Κατερίνα Παπακώστα, Ελενα Κουντουρά, Βασίλη Κόκκαλη και Σπύρο Δανέλλη «καταθέτουν» τις θετικές τους ψήφους, προχωρώντας στον ευτελισμό των κοινοβουλευτικών ηθών.

Ερώτημα που προκύπτει αυτή την ώρα είναι πώς θα αντιδράσει ο Πάνος Καμμένος, αφού μένει επί της ουσίας μόνο με τους Κώστα Κατσίκη και Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

Δεύτερο ερώτημα είναι αν θα προχωρήσει τελικά στην παραίτηση που έχει εξαγγείλει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, τόσες φορές που πλέον προκαλεί γέλιο.

Η επιστολή του, πάντως που θέτει στη διάθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας την ψήφο του δεν δείχνει διάθεση παραίτησης.

Ζουράρις: Συνεχίζω με τον Καμμένο, αλλά είμαι ΣΥΡΙΖΑ

Δεν πρόκειται να διασπάσει τη συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισε ο Κ. Ζουράρις, αλλά δεν έχει και κανένα λόγο να προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «έχω προσχωρήσει μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ και λίγο πριν ως ΕΔΑ».

Σε δηλώσεις του για τους λόγους που τον οδήγησαν να καταθέσει επιστολή στήριξης της κυβέρνησης, ο κ. Ζουράρις εξήγησε στο CNN Greece πως η κίνησή του συνάδει με τα όσα έχει συμφωνήσει με τον Πάνο Καμμένο κατά την εκλογική τους συμφωνία.

«Όπως δεν ψήφισα τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα ψηφίσω και το πρωτόκολλο εισδοχής», προσθέτοντας πως η στήριξη στην κυβέρνηση αφορά «μόνο τα θετικά μέτρα».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει σε συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο μέχρι το τέλος της συνταγματικής θητείας της Βουλής ή μέχρι να προκηρυχθούν εκλογές.

Καταληκτικά ο κ. Ζουράρις σχολίασε το ενδεχόμενο προσχώρησης του στον ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας ένα… παράδοξο της προσωπικής του πορείας. Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Οι άλλοι μπορεί να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά εγώ έχω το εξής παράδοξο: επειδή είμαι ο παλαιότερος κομμουνιστής στη Βουλή μαζί με άλλους δύο, είμαι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΚΕ εσωτερικού. Δεν έχω κανένα λόγο να προσχωρήσω γιατί έχω προσχωρήσει μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ και λίγο πριν ως ΕΔΑ».

Δείτε ακόμη: 

ΑΘΗΝΑ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΟΔΟΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΤΗΡΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΗΜΑΝΣΗ ΑΡΙΘΜΟΣ

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης, για την προσχώρηση των «6»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις