Κρήτη: Από γρίπη είχε προσβληθεί η μικρούλα Εύχαρις που “έσβησε” στη ΜΕΘ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρήτη: Από γρίπη είχε προσβληθεί η μικρούλα Εύχαρις που “έσβησε” στη ΜΕΘ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Από γρίπη πέθανε το εξάχρονο κοριτσάκι τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η Εύχαρις κατέληξε μέσα σε 12 ώρες από την εισαγωγή της στην Εντατική και όπως έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις πρόκειται για θανατηφόρο κρούσμα της γρίπης. Σύμφωνα με το cretalive.gr, όπως έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις, η 6χρονη είναι το πρώτο παιδί στην Κρήτη που προσεβλήθη και […]

05.02.2019 | 07:29

Από γρίπη πέθανε το εξάχρονο κοριτσάκι τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η Εύχαρις κατέληξε μέσα σε 12 ώρες από την εισαγωγή της στην Εντατική και όπως έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις πρόκειται για θανατηφόρο κρούσμα της γρίπης.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, όπως έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις, η 6χρονη είναι το πρώτο παιδί στην Κρήτη που προσεβλήθη και εξέπνευσε από τον ιό.

Πρόκειται μάλιστα για ένα παιδί που δεν είχε βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.

Στη πορεία φαίνεται πως παρουσιάστηκε επιπλοκή λόγω μηνιγγιτιδόκοκκου, η οποία θα επιβεβαιωθεί σήμερα μετά και τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Το κοριτσάκι είχε παρουσιάσει πολύ υψηλό πυρετό και οι γονείς της τη μετέφεραν αρχικά στα Επείγοντα του ΠΑΓΝΗ.

Οι γιατροί έκριναν επιβεβλημένη την εισαγωγή του παιδιού στην Παιδιατρική Κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ωστόσο η κατάσταση του μικρού κοριτσιού έδειχνε σημάδια επιδείνωσης, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η Εύχαρις δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Πηγές του ΚΕΕΛΠΝΟ επιβεβαίωσαν στο protothema.gr ότι η  εξάχρονη είχε προσβληθεί και νοσούσε από γρίπη Α- Η1Ν1.

Διερευνάται ωστόσο, αν και κάποιο άλλο βακτήριο είχε εισβάλει στον οργανισμό του παιδιού, αφού η ραγδαία επιδείνωσή του και η κατάληξή του 24 ώρες από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο δεν δικαιολογείται αποκλειστικά από τη γρίπη, με δεδομένο ότι επρόκειτο για ένα παιδί χωρίς υποκείμενο νόσημα.

Το γεγονός ότι διαπιστώθηκε σηψαιμία κάνει τους γιατρούς να εκτιμούν ότι είχε παράλληλα προσβληθεί από κάποιο στέλεχος μηνιγγίτιδας, που σε συνδυασμό με τη γρίπη σκότωσαν τελικά το παιδί.

Exit mobile version