Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ο Καμμένος “βαρά” τα νταούλια, ο Τσίπρας… χορεύει – Κρίνεται σήμερα η τύχη των ΑΝΕΛ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Καμμένος “βαρά” τα νταούλια, ο Τσίπρας… χορεύει – Κρίνεται σήμερα η τύχη των ΑΝΕΛ

Συνεδριάζει στις δύο το μεσημέρι η επιτροπή κανονισμού της Βουλής στην οποία θα επιχειρηθεί η διάσωση του Πάνου Καμμένου Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 έριξε φως στο σενάριο που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να υλοποιηθεί σήμερα και αφορά την διατήρηση της ιδιότητας του αρχηγού κόμματος τόσο για τον Πάνο […]

Πάνος Καμμένος

Συνεδριάζει στις δύο το μεσημέρι η επιτροπή κανονισμού της Βουλής στην οποία θα επιχειρηθεί η διάσωση του Πάνου Καμμένου

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 έριξε φως στο σενάριο που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να υλοποιηθεί σήμερα και αφορά την διατήρηση της ιδιότητας του αρχηγού κόμματος τόσο για τον Πάνο Καμμένο όσο και για τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Βούτσης: Θα ενισχύσουμε τα κόμματα, αυτό δεν είναι αλλαγή κανονισμού 

Όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής «η συνεδρίαση θα αφορά στην ενίσχυση του ρόλου των κομμάτων και όχι σε αλλαγή στις συνθέσεις και την οντότητα των κοινοβουλευτικών ομάδων. Αυτό δεν συνιστά αλλαγή του κανονισμού».

Το πλέον πιθανό είναι ο κ. Καμμένος ακόμη κι αν η κοινοβουλευτική του ομάδα διαλυθεί μετά την παραίτηση Παπαχριστόπουλου να διατηρήσει ο ίδιος την ιδιότητα του αρχηγού των ΑΝΕΛ και στην Βουλή και ορισμένα προνόμια που προκύπτουν από αυτή.

Τα ίδια θα ισχύσουν και για τον Σταύρο Θεοδωράκη και για οποιονδήποτε άλλο πολιτικό αρχηγό εφόσον το κόμμα του πέσει κάτω από το όριο των 5 βουλευτών που προβλέπει σήμερα ο κανονισμός.

Ο Μητσοτάκης μιλά για εκβιαζόμενο πρωθυπουργό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής στον κ. Βούτση χθες επιτέθηκε εκ νέου στον πρόεδρο της Βουλής.

«Στη «Μελαγχολική μας Δημοκρατία», ο Πρόεδρος της Βουλής προκαλεί θλίψη γιατί, αντί να ασκεί με στοιχειώδη αξιοπιστία τα καθήκοντά του, κοιτάει με ποια κλωστή θα μπαλώσει τα ρετάλια με τα οποία είναι φτιαγμένη μία κυβέρνηση «κουρελού».

Μάλιστα ο κύριος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα εκβιαζόμενο πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι  η κυβέρνηση επιχειρεί να κακοποιήσει τον Κανονισμό της Βουλής, να τον αλλάξει έτσι ώστε ο κ. Καμμένος να μην χάσει τα προνόμια του αρχηγού κόμματος».

Όχι στον εκβιασμό Καμμένου λένε και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τον πρώην υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο όποιος πολύ καθαρά με προχθεσινή του αναφορά στο Twitter δήλωσε ότι «η μικροψυχία και η ζήλια δεν είναι χαρακτηριστικά της αριστεράς. Ούτε το να κάνεις χατίρια σε εκβιαστές» χθες  χτύπησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος ο οποίος με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών  ήταν ακόμη πιο σαφής.

«Αν κατανοούν και άλλες πολιτικές δυνάμεις την αναγκαιότητα αλλαγής του κανονισμού έχει καλώς, αλλιώς αν γίνεται κάτω από τους εκβιασμούς του Καμμένου το αποκλείω.

Η συμφωνία και ο διάλογος με όλα τα κόμματα είναι πρόθεση για να αλλάξει ο  κανονισμός. Αλλιώς να μείνει ως έχει, διότι οι μονομερείς ενέργειες θα εκληφθούν ως συναλλαγή».

Ο Καμμένος ζητά πίσω την έδρα από τον Κουίκ και αποκαλεί τον Τσίπρα ανέντιμο 

Ο Πάνος Καμμένος προχώρησε σε νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού. Έδειξε να υποχωρεί ως προς την εφαρμογή του άρθρου 15 έτσι όπως ερμηνεύεται από όλους και ζήτησε πίσω την έδρα από τον Τέρενς Κουίκ όταν αυτός θα την καταλάβει μετά την παραίτηση Παπαχριστόπουλου.

«Θέλουν να πάρουν και την κοινοβουλευτική ομάδα, κατά παράβαση του κανονισμού; Τους τη χαρίζω, ας την πάρουν. Είναι έντιμο όταν ο Παπαχριστόπουλος παραδίδει την έδρα του καθαρά και στα ίσια να κλαπεί και αυτή για να κρατηθεί ο Κουίκ υπουργός; Του τον χαρίζω τον Κουίκ αν τον θέλει ο πρωθυπουργός. Αλλά η έδρα της Β’ Αθήνας ανήκει στους ΑΝΕΛ. Εχει υποχρέωση, στο όνομα της έντιμης συνεργασίας που είχαμε, να την επιστρέψει».

Η παράδοση της έδρας από τον κ. Κουίκ στους ΑΝΕΛ, σημαίνει ότι η κυβέρνηση χάνει τον 151  βουλευτή της άρα και την πλειοψηφία και την δεδηλωμένη και μεταβάλλεται σε κυβέρνηση ανοχής ή μειοψηφίας.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιτέθηκε και  στον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντας τον ανέντιμο. Ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να εξαγοράσει βουλευτές από το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να βρει τους 151 και όχι από τους ΑΝΕΛ.

«Ο πρωθυπουργός, δεν φέρθηκε με εντιμότητα, προτείνοντας σε βουλευτές των ΑΝΕΛ καρέκλες έναντι της ψήφου. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να έχει 151 βουλευτές, αλλά θα έπρεπε αυτοί να εξαγοραστούν από τους ΑΝΕΛ; Δεν υπήρχαν άλλοι από το ΠΑΣΟΚ ή από το Ποτάμι;».

Η συζήτηση την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή και η ψηφοφορία για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, σε συνδυασμό με τη σημερινή συζήτηση θα ανεβάσουν την αντιπαράθεση στα ύψη…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις