Στην υπηρεσία του… Χριστού δηλώνει ο Μαδούρο, ενώ απειλεί “να χρωματίσει με αίμα” την Αμερική

ΚΟΣΜΟΣ

Στην υπηρεσία του… Χριστού δηλώνει ο Μαδούρο, ενώ απειλεί “να χρωματίσει με αίμα” την Αμερική

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Τη βοήθεια του… πάπα ζητά ο Νικολάς Μαδούρο, ενώ απειλεί τον Τραμπ με νέο Βιετνάμ. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyTG24: «Έστειλα επιστολή στον πάπα Φραγκίσκο. Του λέω πως είμαι στην υπηρεσία της υπόθεσης του Χριστού, και σ’ αυτό το πνεύμα του ζητώ τη βοήθειά του, σε μια διαδικασία […]

04.02.2019 | 20:10

Τη βοήθεια του… πάπα ζητά ο Νικολάς Μαδούρο, ενώ απειλεί τον Τραμπ με νέο Βιετνάμ.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyTG24:

«Έστειλα επιστολή στον πάπα Φραγκίσκο. Του λέω πως είμαι στην υπηρεσία της υπόθεσης του Χριστού, και σ’ αυτό το πνεύμα του ζητώ τη βοήθειά του, σε μια διαδικασία διευκόλυνσης και ενίσχυσης του διαλόγου».

«Οι κυβερνήσεις του Μεξικού και της Ουρουγουάης, όλες οι κυβερνήσεις της Καραϊβικής στους κόλπους της Caricom και αυτή της Βολιβίας ζήτησαν να πραγματοποιηθεί διάσκεψη για τον διάλογο στις 7 Φεβρουαρίου», πρόσθεσε.

«Ζητώ από τον πάπα να καταβάλει τις μεγαλύτερες προσπάθειές του, να θελήσει να μας βοηθήσει στην οδό του διαλόγου. Ελπίζω να λάβω θετική απάντηση», κατέληξε ο Μαδούρο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ουρουγουάη ανακοίνωσαν χθες, Κυριακή, την πρώτη συνεδρίαση, στις 7 Φεβρουαρίου στο Μοντεβιδέο, της ομάδας επαφής για τη διοργάνωση νέων εκλογών στη Βενεζουέλα.

Ταυτόχρονα, ο Νικολάς Μαδούρο προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι θα «χρωματίσει με αίμα» τον Λευκό Οίκο αν επιμένει να ακολουθήσει αυτό που ονομάζει «βρώμικη ιμπεριαλιστική συνωμοσία» για να τον ανατρέψει.

Κατά τη διάρκεια τεταμένης συνέντευξής του στον Ισπανό δημοσιογράφο Jordi Évole που μεταδόθηκε την Κυριακή, ο Μαδούρο δήλωσε χαρακτηριστικά: «Γιατί θα θέλατε να επαναλάβετε το Βιετνάμ;»

Επίσης, απέρριψε τις ευρωπαϊκές εκκλήσεις για εκλογές, λέγοντας: «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφο από κανέναν. Αρνούμαι να ζητήσω εκλογές τώρα – θα υπάρξουν εκλογές το 2024. Δεν μας νοιάζει τι λέει η Ευρώπη.»

Πρόσθεσε: «Δεν μπορείς να βασίσεις τη διεθνή πολιτική σε τελεσίγραφα. Αυτά είναι τα πράγματα αυτοκρατοριών, των αποικιακών χρόνων.»

Exit mobile version