Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέο, ισχυρό κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα – Καταιγίδες, χαλαζόπτωση και χιόνια
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο, ισχυρό κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα – Καταιγίδες, χαλαζόπτωση και χιόνια

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει την Ελλάδα για ένα τριήμερο, από την Τρίτη έως την Πέμπτη. Ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τον κόλπο της Σύρτης στη Λιβύη, με καλά οργανωμένα μέτωπα, αναμένεται να κινηθεί αργά προς τα ανατολικά-βορειοανατολικά προκαλώντας, κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Ισχυρά φαινόμενα θα δούμε κυρίως στα ανατολικά και νότια, […]

κύμα-κακοκαιρίας-βροχή-καταιγίδα.jpg

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει την Ελλάδα για ένα τριήμερο, από την Τρίτη έως την Πέμπτη.

Ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τον κόλπο της Σύρτης στη Λιβύη, με καλά οργανωμένα μέτωπα, αναμένεται να κινηθεί αργά προς τα ανατολικά-βορειοανατολικά προκαλώντας, κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Ισχυρά φαινόμενα θα δούμε κυρίως στα ανατολικά και νότια, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η νέα κακοκαιρία σχετίζεται με τη δημιουργία αεροχειμάρρων πάνω από την περιοχή μας.

Όταν ψυχρές και θερμές αέριες μάζες συναντιούνται στην ανώτερη τροπόσφαιρα, δημιουργείται μεταξύ τους μια διαχωριστική επιφάνεια, όπου πνέουν αέρια ρεύματα θυελλωδών ανέμων που ονομάζονται αεροχείμαρροι.

Η ένταση των αεροχειμάρρων επηρεάζουν σημαντικά τα επιφανειακά συστήματα καιρού και παίζουν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση των καιρικών συνθηκών μιας περιοχής.

Τη Δευτέρα, ασθενείς βροχές θα εκδηλωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στη Μακεδονία.

Παράλληλα, ιδιαίτερα αυξημένες θα είναι κατά τόπους οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα περιορίζοντας την ορατότητα.

Την Τρίτη, το ψυχρό μέτωπο του βαρομετρικού χαμηλού αναμένεται να σαρώσει τη χώρα από νότο προς βορρά.

Ισχυρότατες βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες.

Το βράδυ θα επεκταθούν στα Δωδεκάνησα και τη νύχτα στη Θεσσαλία. Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς με σημαντικά ύψη χιονόστρωσης.

Κατά το διήμερο Τετάρτης-Πέμπτης, βροχές θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας, συνοδευόμενες από καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ενδεχομένως την Πέμπτη σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Αν και τα φαινόμενα δεν θα έχουν ανάλογη ένταση με την Τρίτη, κατά τόπους θα είναι και πάλι έντονα.

«Πολύ φοβάμαι πλημμυρικά φαινόμενα. Ο όγκος νερού που θα πέσει σε αυτό το διάστημα θα είναι μεγάλος μολονότι έχουν ξανασυμβεί τέτοιες μεταβολές του καιρού» είπε από την μεριά του στο protothema ο Γιάννης Καλλιάνος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις