Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μπιλάλ Ασανί: Ο εκκεντρικός 19χρονος που θα εκπροσωπήσει την Γαλλία στην Eurovision
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μπιλάλ Ασανί: Ο εκκεντρικός 19χρονος που θα εκπροσωπήσει την Γαλλία στην Eurovision

Σε τέσσερις μήνες θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός της Eurovision, αλλά η διοργάνωση έχει ήδη αρχίσει να συζητιέται Το ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο τραγουδιστής που έχει επιλεγεί για να εκπροσωπήσει τη Γαλλία, ένας νεαρός τραγουδιστής ονόματι Μπιλάλ Aσανί, ο οποίος κέρδισε στον τελικό διαγωνισμό της χώρας του, το Destination Eurovision. Επειδή η Γαλλία ανήκει στις «Μεγάλες Πέντε» […]

Μπιλάλ Aσανί

Σε τέσσερις μήνες θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός της Eurovision, αλλά η διοργάνωση έχει ήδη αρχίσει να συζητιέται

Το ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο τραγουδιστής που έχει επιλεγεί για να εκπροσωπήσει τη Γαλλία, ένας νεαρός τραγουδιστής ονόματι Μπιλάλ Aσανί, ο οποίος κέρδισε στον τελικό διαγωνισμό της χώρας του, το Destination Eurovision.

Επειδή η Γαλλία ανήκει στις «Μεγάλες Πέντε» χώρες o Mπιλάλ πηγαίνει αυτόματα στον τελικό.

Ο Μπιλάλ Aσανί είναι 19 ετών, γεννημένος στη Γαλλία από Γαλλομαροκινούς γονείς. Έχει πολλούς ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 801.000 στο YouTube, 414.000 στο Instagram και 128.000 στο Twitter.

https://www.instagram.com/p/BkQJ3Ztn8tM/?utm_source=ig_embed

Το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί στην Eurovision έχει τίτλο «Roi» (βασιλιάς) και μιλάει για την ειλικρινή αποδοχή του ίδιου μας του εαυτού.

Ο Aσανί είναι ήδη γνωστός στη Γαλλία καθώς στα 15 του χρόνια, το 2015, συμμετείχε στο τηλεοπτικό σόου The Voice Kids της Γαλλίας.

Μπορεί να μην κέρδισε τότε αλλά συνέχισε να γράφει μουσική.

https://www.instagram.com/p/BpXMx-9HTWX/

Ο Μπιλάλ, ο οποίος συμμετέχει στις πορείες του Gay Pride, αποκάλυψε για πρώτη φορά στους θαυμαστές του ότι είναι γκέι μέσα από το Διαδίκτυο σε ηλικία 17 ετών γράφοντας ένα τραγούδι με τίτλο Hold Your Hand.

«Δεν μπορώ να σταματήσω όλα τα οργισμένα μάτια που προσπαθούν να κατακρίνουν την αγάπη μας. Αλλά το ξέρεις ότι θα χαμογελάσω όταν θα μου επιτρέπεται να σου κρατήσω το χέρι», έγραψε στο Twitter.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Billboard τον περασμένο χρόνο, ο νεαρός τραγουδιστής έλεγε ότι οι δισκογραφικές εταιρείες στη Γαλλία τον θεωρούσαν υπερβολικά «διαφορετικό» για να επιτύχει.

«Προσπάθησαν να με κάνουν να μοιάζω σαν τους έφηβους αστέρες της ποπ, όπως του στυλ του Τζάστιν Μπίμπερ. Δεν είμαι απολύτως αντίθετος προς αυτό, θεωρώ ότι μπορεί και να είναι κουλ, αλλά πάντα το πολεμούσα. Κι έτσι ουσιαστικά με απέκλεισαν από τα πάντα», έλεγε.

Ακόμη και όταν συμμετείχε στο Destination Eurovision, κάποιοι τον χαρακτήρισαν «Άραβα με περούκα».

https://www.instagram.com/p/BmjMLazn4wb/

Ο Μπιλάλ δέχεται άλλωστε και μπαράζ ομοφοβικών υβριστικών σχολίων κάθε φορά που ανεβάζει κάτι στο Διαδίκτυο και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από τότε που κέρδισε στο Destination Eurovision.

Δύο γαλλικές οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων έχουν δεσμευτεί να προσφύγουν νομικά εναντίον όποιου προσβάλλει τον Aσανί.

Όμως εκείνος απαντάει με ψυχραιμία.

Το γεγονός ότι επιλέχτηκε για να εκπροσωπήσει τη Γαλλία στην Eurovision φέτος είναι, λέει, «η καλύτερη απάντηση στο μίσος τους».

https://www.instagram.com/p/BjcqbPUnmfo/

https://www.instagram.com/p/BcDRZ3KHw3X/

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις