Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Εξελίξεις στην Πειραιώς: Στο “τραπέζι” η πρόταση μομφής κατά του Βούτση
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Εξελίξεις στην Πειραιώς: Στο “τραπέζι” η πρόταση μομφής κατά του Βούτση

Την πρόταση μομφής προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση έχει βάλει πάλι στο τραπέζι η Πειραιώς Η Νέα Δημοκρατία έχει βάλει στο στόχαστρο τον Νίκο Βούτση, μετά την προτροπή του στον Θανάση Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί, κίνηση που ερμηνεύεται ως προσπάθεια να μην διαλυθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, μετά τις απειλές Καμμένου. Τι ξέρει ο Καμμένος […]

Κυριάκος-Μητσοτάκης

Την πρόταση μομφής προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση έχει βάλει πάλι στο τραπέζι η Πειραιώς

Η Νέα Δημοκρατία έχει βάλει στο στόχαστρο τον Νίκο Βούτση, μετά την προτροπή του στον Θανάση Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί, κίνηση που ερμηνεύεται ως προσπάθεια να μην διαλυθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, μετά τις απειλές Καμμένου.

Τι ξέρει ο Καμμένος κι εκβιάζει τον Τσίπρα, διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ στη χθεσινή του ομιλία στην Πάτρα.

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζουν τη στάση του κ. Βούτση ως «ευτελισμό του Κοινοβουλίου, καθώς δεν συνάδει με το ρόλο του κ. Βούτση να παίζει το διαμεσολαβητή ανάμεσα στους εκβιαζόμενους εταίρους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  έσπευσε να στείλει αυστηρό μήνυμα στον κ. Βούτση να μην προχωρήσει σε αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής, ειδάλλως, όπως είπε, «θα έχει γίνει και αυτός ένα πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα-Καμμένου».

«Ελπίζω ειλικρινά ότι ο πρόεδρος της Βουλής, θα συναισθανθεί τη σημασία του ρόλου του και δεν θα συναινέσει σε αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις. Αλλιώς θα έχει γίνει και αυτός ένα πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα-Καμμένου» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

O κ. Μητσοτάκης σημείωσε ακόμα ότι δεν μπορεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα να εξαρτάται από τον κάθε κύριο Παπαχριστόπουλο που τη μια μέρα λέει ότι θα παραιτηθεί και την άλλη τον βάζουν να περιμένει λίγο ακόμη και τόνισε με έμφαση ότι δεν μπορεί σε αυτά τα παιχνίδια να πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος της Βουλής.

«Ως γνωστόν, ωστόσο, οι προτάσεις δυσπιστίας δεν προαναγγέλλονται, ακόμη και έναντι μια κυβέρνησης που το τέλος της έχει πια προαναγγελθεί».

Σπυράκη: Όλοι έχουν καταλάβει ότι ο Καμμένος εκβιάζει τον Τσίπρα

Το πρωί της Παρασκευής η Νέα Δημοκρατία δια της εκπροσώπου της, Μαρίας Σπυράκη, είχε καλέσει τον Νίκο Βούτση «να περιφρουρήσει το κύρος της Βουλής και να μην αποδειχθεί και εκείνος μέρος αυτής της παρακμιακής συναλλαγής».

Αφορμή οι πληροφορίες για αλλαγή στον Κανονισμό της Βουλής, ώστε να «διασωθεί» ο Πάνος Καμμένος και να διατηρήσει τον τίτλο του αρχηγού Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Όλοι πια έχουν καταλάβει ότι ο κ. Καμμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα και ότι ο πρωθυπουργός -για λόγους που εκείνος γνωρίζει- είναι έτοιμος να υποκύψει στον εκβιασμό του, προκειμένου ο συνεταίρος του να μην αποκαλύψει όσα γνωρίζει για την κοινή τους διακυβέρνηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις