Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ο “Φτερωτός Μαραντόνα” ένας από τους δράστες της ληστείας στη Μεσογείων (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο “Φτερωτός Μαραντόνα” ένας από τους δράστες της ληστείας στη Μεσογείων (vid)

Ο 32χρονος καταζητούμενος για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είναι ο ένας από τους δύο δράστες που εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο στους Αμπελόκηπους. Εξετάζοντας το υλικό από το βίντεο του κλειστού κυκλώματος του κοσμηματοπωλείου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο ληστής με τα ακάλυπτα χαρακτηριστικά ήταν ο Ένο Μάτα, ο Αλβανός καταζητούμενος ως ο ένας από τους δύο φυσικούς αυτουργούς […]

ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

Ο 32χρονος καταζητούμενος για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είναι ο ένας από τους δύο δράστες που εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο στους Αμπελόκηπους.

Εξετάζοντας το υλικό από το βίντεο του κλειστού κυκλώματος του κοσμηματοπωλείου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο ληστής με τα ακάλυπτα χαρακτηριστικά ήταν ο Ένο Μάτα, ο Αλβανός καταζητούμενος ως ο ένας από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του δικηγόρουτον Οκτώβριο του 2017.

Μάλιστα, ήταν εκείνος που χαστούκισε την κόρη του ιδιοκτήτη.

Μετά τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου, που διέπραξε μαζί με τον Ιμπραχίμ Μπραχιμάι, ο οποίος πρόσφατα σκότωσε μέσα στις φυλακές τον συγκατηγορούμενό του Αλμπέρ Μπάκο, ο Μάτα έχει ληστέψει το κοσμηματοπωλείο στου Ζωγράφου και μία τράπεζα στη Μεσσήνη, όπου διέφυγε με αυτοκίνητο που είχε κλαπεί από το Ρέθυμνο Κρήτης και βρέθηκε καμένο έξω από χωριό στην Αρκαδία.

Στη ληστεία στου Ζωγράφου, τον Ιούνιο του 2018, είχε αφήσει σημείωμα που υπέγραφε ως «Φτερωτός Μαραντόνα», στο οποίο είχε αναφέρει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου.

Το σημείωμα που είχε στείλει προς την ΕΛΑΣ έγραφε:

«Στην υπόθεση του κυρίου Ζαφειρόπουλου είμαστε και οι δύο θύματα. Αυτό σας το γράφω, επειδή ξέρω να παίρνω την ευθύνη μου. Αν σε περίπτωση γνώριζα ότι θα γίνονταν έτσι όπως έγινε, δεν τον ήξερα, μου την έφερε. Ναι, κάνω ληστείες, αλλά δεν είμαι εκτελεστής. Δεν παίρνω μέρος σε τέτοια πράγματα», ανέφερε ο δολοφόνος υπογράφοντας ως… «Φτερωτός Μαραντόνα».

fterwtos_maradona_mesa

Το χρονικό της ληστείας 

Η ένοπλη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο επί της οδού Μεσογείων 6, σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, όταν οι δύο δράστες εισέβαλαν στο κατάστημα.

Ο ένας δράστης φορούσε κράνος, ενώ ο άλλος δεν είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του. Στο κατάστημα εισέβαλε ο άντρας με το κράνος και χαστούκισε την κόρη του ιδιοκτήτη.

Στην είσοδο βρισκόταν ο άλλος δράστης, ο οποίος κρατούσε όπλο.

Οι δράστες φέρονται να διέφυγαν από την στοά στην οποία βρίσκεται η είσοδος του κοσμηματοπωλείου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις