Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έρημο κέντρο, μουντά κτίρια, άνθρωποι χωρίς διάθεση – Ο Κουφοντίνας περιγράφει… τη βόλτα του στην Αθήνα
ΕΛΛΑΔΑ

Έρημο κέντρο, μουντά κτίρια, άνθρωποι χωρίς διάθεση – Ο Κουφοντίνας περιγράφει… τη βόλτα του στην Αθήνα

Συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, περιγράφοντας μεταξύ άλλων πώς είδε το κέντρο της Αθήνας Η φωτογραφία που τον έδειχνε να περπατά στους δρόμους της Αθήνας, κοντά στα σημεία όπου ως εκτελεστής της 17 Νοέμβρη είχε δολοφονήσει τα θύματα του, είχε προκαλέσει σάλο. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας λέει ότι το πρόβλημα δεν είναι πως παίρνει εκείνος άδεια. […]

Συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, περιγράφοντας μεταξύ άλλων πώς είδε το κέντρο της Αθήνας

Η φωτογραφία που τον έδειχνε να περπατά στους δρόμους της Αθήνας, κοντά στα σημεία όπου ως εκτελεστής της 17 Νοέμβρη είχε δολοφονήσει τα θύματα του, είχε προκαλέσει σάλο.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας λέει ότι το πρόβλημα δεν είναι πως παίρνει εκείνος άδεια.

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο “Λουκάς”, καταδικασμένος πολλάκις σε ισόβια, υπερασπίστηκε τη βόλτα του, περιγράφοντας την κατάσταση που αντίκρισε.

Δεν αρνείται ότι μαζί του ήταν στέλεχος του Ρουβίκωνα. Χαρακτηρίζει πολιτική υπόθεση τις αντιδράσεις που προκαλούνται κάθε φορά από τις ΗΠΑ και την Τουρκία.

Αφήνει αιχμές για την έκταση που παίρνει το θέμα κάθε φορά.

«Έχουν ασχοληθεί ποτέ με την άδεια οποιουδήποτε άλλου; Ή μήπως ο Σάββας, με αναπηρία 98%, έχει λιγότερα προβλήματα υγείας από τους Φλώρους της κάθε εποχής; Και τα λέει αυτά η κυβέρνηση των ΗΠΑ, που παραμένουν «φονιάδες των λαών», που αυτή τη στιγμή οργανώνουν τον αιματηρό εμφύλιο στη Βενεζουέλα.

Τα λέει η κυβέρνηση της Τουρκίας που σφάζει αυτή τη στιγμή τους Κούρδους στη Συρία. Τα λέει η αντιπολίτευση που έφερε τα μνημόνια που οργάνωσαν τον πόλεμο κατά του κόσμου της εργασίας. Και τα λέει χρησιμοποιώντας έναν λόγο μεταμφυλιακής περιόδου, ομολογώντας έτσι ότι εκεί θέλει να οδηγήσει τη χώρα».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μιλά και για την εικόνα που αντίκρισε στο κέντρο της πρωτεύουσας.

«Τα ακούω αυτά και σκέφτομαι όσα είδα στην τελευταία άδεια, όταν ύστερα από δεκαεπτά χρόνια περπάτησα λίγο στο κέντρο της Αθήνας. Μπορεί να μην είχα ζήσει τις εικόνες της πρώτης φρίκης των μνημονίων, όμως οι εικόνες που είδα έφεραν βαθιά τα σημάδια αυτού του «πολέμου».

Έρημο το κέντρο, μουντά τα κτίρια, δείχνουν ότι λείπει η διάθεση και η δυνατότητα να φρεσκαριστούν, να φτιάξουν. Άνθρωποι διαλυμένοι να κοιμούνται στα πεζοδρόμια. Όνειδος για την κοινωνία αλλά και μιθριδατισμός, έχει σταλάξει σιγά σιγά το δηλητήριο, δεν εξεγείρεται η συνείδηση… Ήταν γιορτινές οι μέρες αλλά λειψή η χαρά, μισό το χαμόγελο, θολή η λάμψη στο βλέμμα.

Και αναρωτιέμαι: Πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι μπορούν να πείσουν όλους αυτούς τους ανθρώπους ότι το πρόβλημα τους είναι αν πήρε άδεια ο Κουφοντίνας;».

«Επιμένουν συνέχεια στα ίδια και τα ίδια. Και υποκριτικά, γιατί ξέρουν τις απόψεις μου», λέει αναφερόμενος στις κατηγορίες πως δεν έχει ζητήσει ποτέ συγγνώμη για τα εγκλήματα που διέπραξε και για τα οποία καταδικάστηκε. «Ακόμη και στο δικαστήριο έχω μιλήσει σε ανθρώπινο επίπεδο για τον πόνο του αντιπάλου», λέει.

Δείτε ακόμη: 

«Γιατί έχουμε ΣΥΡΙΖΑ» – Σάλος από τη χαλαρή βόλτα του Κουφοντίνα στο στολισμένο κέντρο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις