Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Προφυλακτικό “τέλος” – Νέα μέθοδος αντισύλληψης για τους άνδρες
ΥΓΕΙΑ

Προφυλακτικό “τέλος” – Νέα μέθοδος αντισύλληψης για τους άνδρες

  Για πρώτη φορά μετά το 1800 οι επιστήμονες δοκιμάζουν έναν νέο τρόπο αντισύλληψης για τους άνδρες. Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας της Αμερικής ξεκίνησαν τη δοκιμή ενός τζελ για άνδρες, που θα ενισχύσει τον έλεγχο των γεννήσεων. Επί του παρόντος, τα μόνα εγκεκριμένα ανδρικά αντισυλληπτικά είναι προφυλακτικά ή χειρουργικές επεμβάσεις για την αποδέσμευση του σπέρματος. […]

Προφυλακτικό "τέλος" - Νέα μέθοδος αντισύλληψης για τους άνδρες

 

Για πρώτη φορά μετά το 1800 οι επιστήμονες δοκιμάζουν έναν νέο τρόπο αντισύλληψης για τους άνδρες.

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας της Αμερικής ξεκίνησαν τη δοκιμή ενός τζελ για άνδρες, που θα ενισχύσει τον έλεγχο των γεννήσεων.

Επί του παρόντος, τα μόνα εγκεκριμένα ανδρικά αντισυλληπτικά είναι προφυλακτικά ή χειρουργικές επεμβάσεις για την αποδέσμευση του σπέρματος.

Υπάρχουν πολλές μορφές ελέγχου των γεννήσεων για γυναίκες, τα οποία όμως συνοδεύονται από περίπλοκες και ενοχλητικές παρενέργειες.

Εάν αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, θα είναι ο νέος τρόπος αντισύλληψης για άνδρες από τότε που το προφυλακτικό εισήχθη στην αγορά, το 1800.

Τα προφυλακτικά και τα γυναικεία αντισυλληπτικά έχουν ποσοστό επιτυχίας 99%  – αρκεί να χρησιμοποιηθούν σωστά.

Ωστόσο, τα προφυλακτικά είναι μόνο περιστασιακά, και οι άνθρωποι αποτυγχάνουν να τα χρησιμοποιήσουν σωστά, αυξάνοντας το ποσοστό αποτυχίας στο 13%.

Τα γυναικεία αντισυλληπτικά, από την άλλη, μπορούν να έχουν σοβαρές παρενέργειες για το γυναικείο σώμα.

Το τζελ

Το νέο τζελ ονομάζεται NES/T. Περιέχει δύο ορμόνες, την προγεστερόνη και την τεστοστερόνη, οι οποίες απορροφούνται μέσω του δέρματος. Ο τρόπος χρήσης του είναι η επάλειψη στους ώμους και την πλάτη του άνδρα.

Η προγεστερόνη αποκλείει με φυσικό τρόπο τις δράσεις της ανδρικής ορμόνης, της τεστοστερόνης, διακόπτοντας την παραγωγή σπέρματος.

Καθώς όμως η τεστοστερόνη είναι επίσης ένα κλειδί για τα αρσενικά φυσικά χαρακτηριστικά και τη σεξουαλική ορμή, το τζελ περιέχει επίσης μια δόση αντικατάστασης της ορμόνης.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας θα δοκιμάσει πειραματικά το προϊόν σε 420 ζευγάρια για έναν ολόκληρο χρόνο ως τη μόνη μορφή αντισύλληψης.

Αρχικά, οι άνδρες θα βάζουν το τζελ στις πλάτες και τους ώμους τους καθημερινά για 4 με 12 εβδομάδες για να επιβεβαιωθεί ότι δεν παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα με το προϊόν.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα επίπεδα των σπερματοζωαρίων τους θα μετρώνται (για 16 εβδομάδες, εάν είναι απαραίτητο).

Μόλις παράγουν σταθερά μια χαμηλή περιεκτικότητα σπέρματος με το αντισυλληπτικό NES / T,  τότε θα αρχίσουν να δοκιμάζουν τις σεξουαλικές επαφές με τη σύντροφό τους για το επόμενο έτος.

Εάν πετύχει το τζελ, μπορεί οι γυναίκες να αποφύγουν τη χρήση του αντισυλληπτικού χαπιού.

Δυστυχώς, όμως, θα πρέπει να κάνουν υπομονή, καθώς χρειάζονται πολλά χρόνια προκειμένου να εγκριθεί ένα νέο φάρμακο και να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις