Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Ο Λιγνάδης παρουσιάζει στο Ευρωκοινοβούλιο τα “Μαθήματα Πολέμου”
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Λιγνάδης παρουσιάζει στο Ευρωκοινοβούλιο τα “Μαθήματα Πολέμου”

Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα παρουσιάσει την παράσταση την Τρίτη 5 Μαρτίου στις 18:30 στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων «Yehudi Menuhin» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα «Μαθήματα Πολέμου» Πρόκειται για έργο που αποθέωσαν οι Financial Times και έγινε το απόλυτο θεατρικό «talk of the town» της Αθήνας με συνεχόμενα sold out και λίστες αναμονής. Τώρα, ταξιδεύει στις Βρυξέλλες και η παρουσίαση […]

Δημήτρης Λιγνάδης.jpg

Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα παρουσιάσει την παράσταση την Τρίτη 5 Μαρτίου στις 18:30 στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων «Yehudi Menuhin» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα «Μαθήματα Πολέμου»

Πρόκειται για έργο που αποθέωσαν οι Financial Times και έγινε το απόλυτο θεατρικό «talk of the town» της Αθήνας με συνεχόμενα sold out και λίστες αναμονής.

Τώρα, ταξιδεύει στις Βρυξέλλες και η παρουσίαση θα γίνει κατόπιν ειδικής πρόσκλησης.

Πρωτότυπη δραματοποιημένη απόδοση της Ιστορίας του Θουκυδίδη.

Ο ταλαντούχος Δημήτρης Λιγνάδης θα πλαισιώνεται επί σκηνής από ομάδα νέων ηθοποιών.

Τη μουσική υπογράφει ο Θoδωρής Οικονόμου, ο οποίος παίζει ζωντανά πιάνο κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Το κείμενο και η δραματουργία είναι του Γιάννη Λιγνάδη. Ιστορικός σύμβουλος, η Δρ. Ανδρονίκη Μακρή.

Το θεατρικό κείμενο επιχειρεί να αναδείξει την διαχρονική και οικουμενική ουσία της «τραγωδίας του πολέμου», τους σκοτεινούς και πολύπλοκους μηχανισμούς πίσω από το πολεμικό φαινόμενο.

Στα πολεμικά επεισόδια περιέχονται η πολιορκία και άλωση της μαρτυρικής Πλάταιας, ο εμφύλιος πόλεμος στην Κέρκυρα, οι μάχες της Πύλου και της Σφακτηρίας, η καταστροφή της Μήλου.

Τα «Μαθήματα Πολέμου» αποτελούν συμπαραγωγή του Dramaticus και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με το Σωματείο Διάζωμα στο πλαίσιο του κύκλου ΘΕΑΤΡΟ@MEGARON UNDERGROUND.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις