Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Βαριά “καμπάνα” από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον «μοναχό» Κλεομένη (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαριά “καμπάνα” από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον «μοναχό» Κλεομένη (vid)

Ποινή φυλάκισης επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας στον ρασοφόρο, γνωστό ως «μοναχό», Κλεομένη, για τους βανδαλισμούς στους οποίους προέβη στο μνημείο των Λαρισαίων Εβραίων μαρτύρων του Ολοκαυτώματος.  Το περιστατικό είχε σημειωθεί το καλοκαίρι του 2017, στην ομώνυμη πλατεία του Ολοκαυτώματος, στη Λάρισα. Ο ρασοφόρος εμφανιζόταν σε βίντεο να καθυβρίζει τους Εβραίους, να πετά αυγά στο […]

Ποινή φυλάκισης στον Κλεομένη

Ποινή φυλάκισης επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας στον ρασοφόρο, γνωστό ως «μοναχό», Κλεομένη, για τους βανδαλισμούς στους οποίους προέβη στο μνημείο των Λαρισαίων Εβραίων μαρτύρων του Ολοκαυτώματος. 

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το καλοκαίρι του 2017, στην ομώνυμη πλατεία του Ολοκαυτώματος, στη Λάρισα.

Ο ρασοφόρος εμφανιζόταν σε βίντεο να καθυβρίζει τους Εβραίους, να πετά αυγά στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, καθώς και να το φτύνει και να το κλωτσά.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας, Μωυσής Μαγρίζος.

Όπως είπε, «τα είδαμε όλα από την κάμερα που έχουμε αλλά και μετά στο βίντεο που ανέβασε ο ίδιος. Πως ενώ τα κάνουν, τα διαφημίζουν κιόλας;» αναρωτήθηκε.

Το δικαστήριο τελικά τον καταδίκασε, ερήμην, σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, επιδικάζοντας, επιπλέον, πρόστιμο ύψους 7.500 ευρώ.

Το συγκεκριμένο μνημείο θεωρείται ως ύψιστης σημασίας καθώς είναι το πρώτο που αναγέρθηκε στην Ελλάδα για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει  διευκρινίσει ότι ο «πάτερ Κλεομένης» δεν έχει καμία σχέση με την επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία.

Μάλιστα κύκλοι της Συνόδου τον κατατάσσουν στους «παλαιοημερολογίτες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις