Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Μέλισσα: Ο ιπτάμενος θεραπευτής
ΥΓΕΙΑ

Μέλισσα: Ο ιπτάμενος θεραπευτής

Μία νέα τάση στο χώρο της χαλάρωσης με πρωταγωνίστρια την μέλισσα. Η μελισσοθεραπεία περιλαμβάνει όλες τις διαδικασίες που χρησιμοποιούν προϊόντα μέλισσας με σκοπό την ευεξία.Τα προϊόντα ποικίλουν, όπως και τα οφέλη τους. Μέλι Θρεπτικό για το δέρμα, δυναμωτικό και τονωτικό για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Σήμερα, παρά την πληθώρα καινοτομιών στην κοσμετολογία, το […]

Μία νέα τάση στο χώρο της χαλάρωσης με πρωταγωνίστρια την μέλισσα.

Η μελισσοθεραπεία περιλαμβάνει όλες τις διαδικασίες που χρησιμοποιούν προϊόντα μέλισσας με σκοπό την ευεξία.Τα προϊόντα ποικίλουν, όπως και τα οφέλη τους.

Μέλι

Θρεπτικό για το δέρμα, δυναμωτικό και τονωτικό για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Σήμερα, παρά την πληθώρα καινοτομιών στην κοσμετολογία, το μέλι εξακολουθεί να θεωρείται μία ισχυρή θρεπτική και αντιγηραντική ουσία καθώς και ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά σε σπιτικές συνταγές ομορφιάς και όχι μόνο.

Βασιλικός πολτός

 Πλούσιος σε αμινοξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, αναζωογονεί και ανανεώνει εξαιρετικά το πολύ κουρασμένο δέρμα. Επίσης, η μεγάλη περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Β5, που ενισχύει τη δύναμη και την υγεία των μαλλιών, κάνει τον βασιλικό πολτό πολύ δημοφιλή στα καλλυντικά για τα μαλλιά αλλά και σε συμπληρώματα διατροφής κατά της τριχόπτωσης.

Πρόπολη

 Δυναμώνει τον οργανισμό μας, βελτιώνει το ανοσοποιητικό ενώ έχει και αντισταμινικά χαρακτηριστικά. Όσον αφορά το δέρμα, η πρόπολη συστήνεται για τα ευαίσθητα δέρματα ή εκείνα που πάσχουν από ακμή γιατί έχει αντιφλεγμονώδεις, καταπραϋντικές ιδιότητες. Επίσης είναι αντιμυκητιακή και αντιοξειδωτική.

Κερί μέλισσας

Έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, μαλακτικές και επουλωτικές ιδιότητες, ενώ στο δέρμα χαρίζει απαλότητα και ελαστικότητα. Το μελισσοκέρι δε διαθέτει ενυδατικές ιδιότητες, ωστόσο προστατεύει από την απώλεια υγρασίας.

 Γύρη

Προέρχεται από τα άνθη και καταλήγει στις μέλισσες, έχει μια μακριά λίστα από ιαματικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Όσον αφορά στον καλλυντικό χαρακτήρα της, βοηθάει στην τόνωση και την αποτοξίνωση της επιδερμίδας αλλά και στην αντιμετώπιση των φλεγμονών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις