Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μην κάνεις αυτό το λάθος με την χύτρα ταχύτητας!
PLUS

Μην κάνεις αυτό το λάθος με την χύτρα ταχύτητας!

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την χύτρα ταχύτητας για να μαγειρέψουμε σχεδόν οτιδήποτε, όμως δεν χρειάζονται όλες οι τροφές τον ίδιο χρόνο μαγειρέματος. Αυτό είναι και ένα από τα συχνότερα λάθη που κάνουμε.  Η χύτρα ταχύτητας διευκολύνει την καθημερινότητά μας, μαγειρεύοντας γρήγορα, γευστικά και υγιεινά, με τη χρήση του ατμού υπό πίεση. Είναι όμως σημαντικό να θυμόμαστε […]

Μην κάνεις αυτό το λάθος με την χύτρα ταχύτητας!

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την χύτρα ταχύτητας για να μαγειρέψουμε σχεδόν οτιδήποτε, όμως δεν χρειάζονται όλες οι τροφές τον ίδιο χρόνο μαγειρέματος. Αυτό είναι και ένα από τα συχνότερα λάθη που κάνουμε. 

Η χύτρα ταχύτητας διευκολύνει την καθημερινότητά μας, μαγειρεύοντας γρήγορα, γευστικά και υγιεινά, με τη χρήση του ατμού υπό πίεση. Είναι όμως σημαντικό να θυμόμαστε πως η κάθε τροφή έχει τις δικές τις απαιτήσεις από άποψη χρόνου.

Σύμφωνα με το coozina.gr, αυτοί είναι οι χρόνοι που χρειάζονται οι σημαντικότερες τροφές:

Λαχανικά & όσπρια

Το μπρόκολο χρειάζεται 2-5 λεπτά, οι πατάτες 5-7 λεπτά, οι φακές 7-8 λεπτά, ενώ τα ρεβίθια 9-14 λεπτά. Τα πράσινα φασόλια 2-3 λεπτά, ενώ τα άσπρα ξερά φασόλια 6-8 λεπτά.

Κρέατα & πουλερικά

Τα 700 γρ. μοσχάρι σε κομματάκια χρειάζονται 10-15 λεπτά, τα κεφτεδάκια μοσχαρίσια (450-900 γρ.) 4-9 λεπτά, το κοτόπουλο στήθος με κόκαλο (1 1/2 κιλό) θέλει 8-10 λεπτά, το ολόκληρο κοτόπουλο (1 1/2 κιλό) θέλει 20-30 λεπτά, κοτόπουλο σε κυβάκια 5 λεπτά, χοιρινό σε κυβάκια 20-25 λεπτά, αρνί μπούτι 35-40 λεπτά.

Θαλασσινά

Ψάρι ολόκληρο 5-6 λεπτά, ψάρι φιλέτο 2-3 λεπτά, γαρίδες 1-2 λεπτά, αστακός (700-900  γρ.) 2-3 λεπτά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις