Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Άντζυ Σαμίου: Ο Τσίπρας ξεχωρίζει για την αγνότητά του, βλέπω να γίνονται καλά πράγματα στη χώρα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άντζυ Σαμίου: Ο Τσίπρας ξεχωρίζει για την αγνότητά του, βλέπω να γίνονται καλά πράγματα στη χώρα

«Eίναι πολύ καλή η συμφωνία, έτσι και αλλιώς ήταν κάτι που χρειαζόταν απλώς μία υπογραφή να γίνει νόμιμο» είπε η Άντζυ Σαμίου για τη Συμφωνία Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 διευκρίνισε ότι η ονομασία των Σκοπίων είναι «Βόρεια Μακεδονία» και όχι «Μακεδονία» όπως λέει εδώ και αρκετές ημέρες ο πρωθυπουργός των Σκοπιών Ζόραν Ζάεφ, τον οποίο […]

Σαμίου

«Eίναι πολύ καλή η συμφωνία, έτσι και αλλιώς ήταν κάτι που χρειαζόταν απλώς μία υπογραφή να γίνει νόμιμο» είπε η Άντζυ Σαμίου για τη Συμφωνία

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 διευκρίνισε ότι η ονομασία των Σκοπίων είναι «Βόρεια Μακεδονία» και όχι «Μακεδονία» όπως λέει εδώ και αρκετές ημέρες ο πρωθυπουργός των Σκοπιών Ζόραν Ζάεφ, τον οποίο είχε «διορθώσει» μέσω twitter.

«Από τη στιγμή όμως που εμείς περάσαμε ό,τι περάσαμε,και οι δικοί μας ”Μακεδόνες” είναι στα κόκκινα, από τη στιγμή που είδα να κάνει μία ανάρτηση, και να αναφέρεται πάλι σε ”Μακεδονία” , δεν ήταν άσχημο να του το θυμίσω σαν αυθόρμητος άνθρωπος που είμαι».

«Όπως εμείς εδώ έχουμε τους δικούς μας ανθρώπους που είναι πολύ φορτισμένοι συναισθηματικά, φαντάζομαι ότι και ο Ζάεφ και έχει τους δικούς του ανθρώπους που είναι φορτισμένοι συναισθηματικά και δεμένοι με αυτόν τον όρο. Δεν τον δικαιολογώ αλλά έχει έναν λόγο και αυτός που προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα στη δική του πλευρά», πρόσθεσε.

Πολύ καλή η Συμφωνία

Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Σαμίου υποστήριξε ότι «είναι πολύ καλή η συμφωνία, έτσι και αλλιώς ήταν κάτι που χρειαζόταν απλώς μία υπογραφή να γίνει νόμιμο. Ούτως ή άλλως οι άνθρωποι αυτοί λέγονταν “Μακεδόνες” από όλα τα κράτη του κόσμου.

Αυτή τη στιγμή εμείς έχουμε τη Μακεδονία μας που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και αυτοί είναι Βόρεια Μακεδονία. Επιτέλους, η ιστορία μας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται από αυτούς και να λένε για τον Μέγα Αλέξανδρο κλπ. Πολλά πράγματα μπαίνουν στη θέση τους αλλά το κυριότερο για μένα είναι ότι έχουμε πιο ασφαλή σύνορα και θα υπάρξει μεγάλη οικονομική βοήθεια στη βόρεια Ελλάδα και τη Μακεδονία μας».

Αποθεώνει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα

Μιλώντας για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η κ. Σαμίου εκτίμησε ότι «αυτός ο άνθρωπος ξεχωρίζει. Ξεχωρίζει για την αγνότητά του,για την υπερβολική δουλειά που έχει κάνει. Βλέπω να γίνονται καλά πράγματα στη χώρα και αυτό με ενδιαφέρει.

Υποστηρίζω αυτόν τον άνθρωπο γιατί δεν έχει τίποτα να τον βαραίνει: δεν έχει μπλέξει σε σκάνδαλα, ούτε έχει κλέψει, ούτε έχει ληστέψει, ούτε έχει φάει ταμεία, ούτε έχει βάλει λεφτά σε off shore. Είναι ένας άνθρωπος έντιμος, καθαρός και ελπίζω να μείνει έτσι για πάντα».

Στην ερώτηση αν θα πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ να πάρουν το Νόμπελ Ειρήνης, η κ. Σαμίου απάντησε σαφέστατα ναι.

«Ούτε βλέψεις έχω ούτε προσωπικό συμφέρον. Δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με την πολιτική ή να βρω κάποια ”θεσούλα” όπως λένε κάποιοι», τόνισε η κ.Σαμίου.

Για ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα η κ.Σαμίου υποστήριξε ότι «δημοψήφισμα θα ήταν λογικό να κάναμε αν ήταν να αλλάξουμε εμείς όνομα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις