Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

09

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Ιστορικό: Οι Red Hot Chili Peppers, στις Πυραμίδες της Γκίζας
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιστορικό: Οι Red Hot Chili Peppers, στις Πυραμίδες της Γκίζας

Οι θρύλοι της funk/alternative rock Red Hot Chili Peppers ανακοίνωσαν ότι θα δώσουν συναυλία μπροστά από τις Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο, στις 15 Μαρτίου. Στο συγκρότημα των αρχαίων μνημείων, σήμα κατατεθέν του αιγυπτιακού πολιτισμού, έχουν λάβει χώρα λιγότερες από 15 συναυλίες. Το 1979, ο Φρανκ Σινάτρα έγινε ο πρώτος που τραγούδησε μπροστά στις Πυραμίδες, […]

Red Hot Chili Peppers

Οι θρύλοι της funk/alternative rock Red Hot Chili Peppers ανακοίνωσαν ότι θα δώσουν συναυλία μπροστά από τις Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο, στις 15 Μαρτίου.

Στο συγκρότημα των αρχαίων μνημείων, σήμα κατατεθέν του αιγυπτιακού πολιτισμού, έχουν λάβει χώρα λιγότερες από 15 συναυλίες.

Το 1979, ο Φρανκ Σινάτρα έγινε ο πρώτος που τραγούδησε μπροστά στις Πυραμίδες, Ακολούθησαν ο Στινγκ, οι Scorpions, η Σακίρα και η Μαράια Κάρεϊ και άλλοι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αυτό θα είναι το ντεμπούτο των Red Hot Chili Peppers στην Αίγυπτο και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν περιοδεία στην Ωκεανία.

Το συγκρότημα θα παίξει μία επιλογή από τον μακρύ κατάλογο των επιτυχών του και θα προωθήσουν τα τραγούδια από το τελευταίο τους άλμπουμ The Getaway (2016).

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, ή Πυραμίδα του Χέοπα είναι το παλαιότερο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.
Βίντεο που δίνει μία πρόγευση από τη μοναδική εμφάνιση δημοσιεύτηκε στη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook.

Ο συνιδρυτής και μπασίστας Flea εξέφρασε τον ενθουσιασμό του που θα παίξει στην Αίγυπτο.

«Θυμάμαι την πρώτη φορά που οι Red Hots έπαιξαν εκτός του LA το 1983» έγραψε ο 56χρονος μουσικός. Ήμουν πέρα από ενθουσιασμένος πήγαμε.

«Όταν πήγαμε πρώτη φορά στην Ευρώπη, το μυαλό μου κινδύνευε να εκραγεί από όλους τους διαφορετικούς πολιτισμούς και από το να είμαι σε θέση να συνδεθώ με ανθρώπους που δεν μιλούσαν αγγλικά! Στη συνέχεια, Ρωσία, Ασία και σε όλο τον κόσμο» συνέχισε.

«Πριν από κάθε νέο τόπο, το σώμα μου μουδιάζει από ενθουσιασμό, από λαχτάρα για ένα νέο μυστήριο που ξεδιπλώνεται, από τη γοητεία μιας νέας κουλτούρας, τη δυνατότητα νέων φίλων, τη δοκιμή νέων φαγητών, νέων γεύσεων και την υιοθέτηση νέων ρυθμών» πρόσθεσε.

«Αυτό συμβαίνει και πάλι αυτή τη στιγμή, η καρδιά μου είναι γεμάτη ενθουσιασμό με την προοπτική της συναυλίας στην Αίγυπτο» έγραψε ο Flea.

«Είμαι τόσο ευγνώμων για την επικείμενη εμπειρία» τόνισε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις