Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παπαχριστόπουλος, Ραγκούσης, Δανέλλης, Μπίστης, χειροκροτούν τον Τσίπρα (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαχριστόπουλος, Ραγκούσης, Δανέλλης, Μπίστης, χειροκροτούν τον Τσίπρα (vid)

Σε μια εκδήλωση όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Νίκος Μπίστης, ο πρωθυπουργός έδειξε πως “φλερτάρει” με την κεντροαριστερά Κάτι που έχει τη σημασία του ενόψει ανασχηματισμού και κατάρτισης ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε ως σταθερό στόχο «την προοδευτική συμμαχία […]

ΕΥΡΩΠΗ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

Σε μια εκδήλωση όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Νίκος Μπίστης, ο πρωθυπουργός έδειξε πως “φλερτάρει” με την κεντροαριστερά

Κάτι που έχει τη σημασία του ενόψει ανασχηματισμού και κατάρτισης ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε ως σταθερό στόχο «την προοδευτική συμμαχία με δυνάμεις και πρόσωπα που αντιλαμβάνονται την ανάγκη μιας ευρύτερης συμπόρευσης των δυνάμεων της Αριστεράς της Σοσιαλδημοκρατίας που αποδεσμεύονται από τον νεοφιλελευθερισμό».

Κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης σε κεντρικό ξενοδοχείο με θέμα τον απολογισμό έργου του Δημήτρη Παπαδημούλη, ο πρωθυπουργός πήρε το λόγο και μίλησε για την αναγκαία συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει και ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών τη δυνατότητα διαμόρφωσης μιας πλατιάς προοδευτικής συμμαχίας με δυνάμεις και πρόσωπα που αντιλαμβάνονται την ανάγκη μιας ευρύτερης συμπόρευσης. Με ξεκάθαρο μέτωπο στον εθνικισμό και την ακροδεξιά. Με ξεκάθαρο μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό και τις πολιτικές που τρέφουν τον ακροδεξιό και αντιευρωπαϊκό λαϊκισμό. Και με ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ευρώπης, υπέρ της Ευρώπης της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής και των δικαιωμάτων».

Τι είπε για την υποψηφιότητά του για το Νόμπελ Ειρήνης

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην πρόταση υποψηφιότητας του ίδιου και του Ζόραν Ζάεφ για το Νόμπελ Ειρήνης του 2019, Όπως είπε, όταν είχαν έρθει στο γραφείο του με την Τυνήσια κάτοχο του Νόμπελ που είχε πρώτη την πρωτοβουλία να τους προτείνει, “απάντησα και έγραψα στον Ζόραν Ζάεφ ένα μήνυμα ότι «για εμάς και για τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, το σημαντικότερο βραβείο είναι το γεγονός ότι μέσα από τη Συμφωνία αυτή βάζουμε ένα σημαντικό λιθαράκι για να θεμελιώσουμε την ειρηνική συνύπαρξη, την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, τη φιλία, την ειρήνη, στην ευρύτερη περιοχή αλλά και μεταξύ των λαών μας και αυτό το βραβείο δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν άλλο βραβείο».

Η Συμφωνία των Πρεσπών «σηματοδοτεί μια μεγάλη τομή που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά συνολικότερα την ταλαιπωρημένη, βασανισμένη από τις αντιπαλότητες, το μίσος, τους πολέμου, περιοχή των Βαλκανίων», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις