Πάνω από 400 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Καστοριά

ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 400 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Καστοριά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ανήσυχη είναι τις τελευταίες μέρες η Καστοριά, καθώς μέσα σε 48 ώρες, περισσότερα από 400 άτομα διαγνώστηκαν με γαστρεντερίτιδα στην περιοχή, κάνοντας τις υγειονομικές υπηρεσίες να κινητοποιηθούν. Οι εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποίησε εξειδικευμένο προσωπικό στο δίκτυο ύδρευσης δεν ανέδειξαν το μικρόβιο που προκάλεσε την επιδημία. «Δεν υπήρχε προσβολή από μικρόβιο. Τι μπορεί να φταίει; Μάλλον το αίνιγμα θα το […]

29.01.2019 | 18:01

Ανήσυχη είναι τις τελευταίες μέρες η Καστοριά, καθώς μέσα σε 48 ώρες, περισσότερα από 400 άτομα διαγνώστηκαν με γαστρεντερίτιδα στην περιοχή, κάνοντας τις υγειονομικές υπηρεσίες να κινητοποιηθούν.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποίησε εξειδικευμένο προσωπικό στο δίκτυο ύδρευσης δεν ανέδειξαν το μικρόβιο που προκάλεσε την επιδημία.

«Δεν υπήρχε προσβολή από μικρόβιο. Τι μπορεί να φταίει; Μάλλον το αίνιγμα θα το λύσει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο δήμος δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από τα μέτρα που ήδη λάβαμε» σχολίασε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου.

Τα πρώτα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου δειγμάτων κοπράνων ασθενών που εστάλησαν στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας συνηγορούν υπέρ γαστρεντερίτιδας ιογενούς αιτιολογίας.

Κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει μεταβεί στην περιοχή για το συντονισμό της διερεύνησης και το σχεδιασμό αναλυτικής επιδημιολογικής μελέτης για την ανεύρεση των παραγόντων κινδύνου της επιδημίας.

To Κέντρο υπενθυμίζει τη σύσταση για αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής για αποφυγή μετάδοσης του νοσήματος από άτομο σε άτομο. Περισσότερες πληροφορίες για τα μέτρα πρόληψης ιογενούς γαστρεντερίτιδας μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα του.

Exit mobile version